Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sensasjonslaget én seier unna Stanley Cup-finalen

Debutsesongen til Vegas Golden Knights slutter ikke å forbløffe. Med 3-2-seieren over Winnipeg Jets er det ferske NHL-laget nær en sensasjonell finaleplass.

VANT IGJEN: Spillerne til Vegas Golden Knights jubler etter 3-2-seieren over Winnipeg Jets. Foto: NTB Scanpix
VANT IGJEN: Spillerne til Vegas Golden Knights jubler etter 3-2-seieren over Winnipeg Jets. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Las Vegas-klubben leder 3-1 sammenlagt i semifinaleserien. Det betyr at overraskelseslaget har tre matchballer i jakten på finalebillett. Allerede søndag kan den bli delt ut.

– Drømmen begynner å nærme seg. Selvsagt skal vi prøve å avgjøre det nå som vi har sjansen, sa Golden Knights' svenske stjerne William Karlsson til Aftonbladet.

Suksessen får mange NHL-eksperter til å klø seg i hodet. Det var få som levde Golden Knights en sjanse til å gå hele veien i Stanley Cup-sluttspillet. Mange bookmakere hadde laget nederst på lista over favoritter før sesongen.

Men i grunnserien viste nykommeren raskt imponerende takter, og det dabbet ikke av i sluttspillet heller.

William Karlsson tok Vegas Golden Knights opp i 1-0 i første periode. Winnipeg Jets utlignet ved Patrik Laine halvveis ut i midtperioden, men kort tid etter var vertene tilbake i ledelsen. Det sørget Tomas Nosek for.

Gjestene var igjen à jour da Tyler Myers gjorde 2-2 et snaut kvarter før slutt. Som så mange ganger før denne sesongen var dette uansett Golden Knights kveld. Med sju minutter igjen sendte Reilly Smith pucken i mål til 3-2.

Jets er nå nødt til å vinne tre kamper på rad for å ta seg til Stanley Cup-finalen. I den andre semifinalen står det 2-2 sammenlagt mellom Tampa Bay Lightning og Washington Capitals. De skal ut i en femte kamp lørdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media