Ranheim tok sterk hjemmeseier mot Molde

Sensasjonslaget stormer videre. Sjokkerte Solskjærs menn

Babacar Sarrs drømmetreff var ikke nok for Ole Gunnar Solskjærs menn. Etter kampen kritiserte Ruben Gabrielsen kunstgresset.

JUBEL: Ranheim jubler for Mads Reginiussens utlikning. Trønderne vant til slutt 3-1 over Molde. Foto: NTB scanpix / Alley, Ned
JUBEL: Ranheim jubler for Mads Reginiussens utlikning. Trønderne vant til slutt 3-1 over Molde. Foto: NTB scanpix / Alley, Ned Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Ranheim - Molde 3-1 (0-1)

Etter å ha blitt kjørt over i andre omgang, var det en tydelig frustrert Ruben Gabrielsen som ble intervjuet av Eurosport etter kampen. Midtstopperen forsøkte å holde seg, men klarte likevel ikke å unngå å komme med kritikk av underlaget på Ranheim stadion.

- Vi setter ikke sjansene, men det gjør de. Dette er ikke godt nok. Gratulerer til Ranheim, de er bedre enn oss, men denne matta er grusom, sa han til kanalen.

Heller ikke Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med prestasjonen til eget lag, men nektet å legge skylda på noe annet enn seg selv.

- Vi skal ikke skylde på banen. Vi skal ikke snakke om marginer heller. Det er en fortjent seier til dem, og vi har ikke noe annet å skylde på enn oss selv, sa manageren til Eurosport.

- Underdogs

Før kampen utropte Solskjær Ranheim som favoritter.

– Jeg trodde ikke at jeg skulle si at vi reiser opp til Ranheim-kampen som underdogs, uttalte han til Romsdals Budstikke.

Om det var et taktisk spill eller ikke fra Molde-manageren er vanskelig å si, men han som alle andre har latt seg imponere av den nyopprykkede trondheimsklubben. Derfor var Solskjærs utspill kanskje mer en erklæring av respekt.

Den respekten så Molde-spillerne ut til å legge igjen i garderoben, og det var bortelaget som tok grep om kampen fra start av.

Sarrs drømmetreff

Molde gikk rett i angrep, og kampens første store sjanse kom ved Mattias Moström etter fem minutter. Svenskens avslutning kom imidlertid fra skrått hold, og keeper fikk avverget. Ti minutter seinere prøvde samme mann seg igjen, men også denne gangen ble skuddet reddet.

Gjestene fortsatte å dominere og nesten halvveis i omgangen åpnet Babacar Sarr scoringskontoen for årets sesong. Midtstopperen mottok ballen like inne på Ranheims halvdel, forserte 15 meter med ballen i beina og banket den i krysset fra rundt 30 meters hold. Et drømmetreff for senegaleseren og utakbart for Even Barli.

Like før pause satte Molde ballen i mål igjen. Moström siktet mot det lengste hjørnet, men traff stanga. Ballen gikk ut i feltet, hvor Eirik Hestad dukket opp og satte ballen via keeper og i mål. Midtbanespilleren sto imidlertid i offside da Moströms skudd gikk, og målet ble annullert for offside.

Reginiussens sjuende

Etter Molde scoring i den første omgangen, våknet Ranheim og begynte å skape sjanser. Og fem minutter etter sidebytte løsnet det for hjemmelaget også.

Før kveldens eliteserierunde var Ranheim det mestscorende laget i divisjonen. Spesielt har Mads Reginiussen stått fram med sine avslutteregenskaper, og mot Molde gjorde altaværingen det igjen.

Kim Riksvold kom seg nedover høyrekanten og fikk lagt ballen 45 grader ut i feltet. Reginiussen banket til på halvvolley og ballen skrudde perfekt ned i det lengste hjørnet. Hans sjuende mål for sesongen.

I føringen

Ranheim mot Molde ble en kamp av to vidt forskjellige omganger, og hjemmelaget fortsatte å presse romsdalslaget bakover.

Etter drøye 60 minutter kom scoring nummer to.

Igjen var det langt høyrekanten det skjedde, og denne gangen var det Kristoffer Løkberg som fikk slått inn foran mål. Der kom Kim Ove Riksvold på løp og sklei inn ledelsen.

Fortjent favorittstempel

Ranheim er årets store overraskelse i Eliteserien, og mange har spådd at trøndernes mesterlige form snart må ta slutt. Det ser imidlertid ikke ut til å skje med det første, og kanskje hadde Solskjær helt rett da han utpekte Ranheim som favoritter.

15 minutter før slutt punkterte Michael Karlsen mer eller mindre kampen. Innbytter og nå 38 år gamle Øyvind Storflor ble spilt fri på Molde sårbare høyrekant og fant den høyreiste spissen i feltet. Fra kort hold gjorde spissen ingen feil og pirket inn 3-1 til hjemmelaget.

Det var Karlsens første scoring siden seriepremieren. Etter mandagens seier har Ranheim 23 poeng og er bare tre poeng bak serieleder Brann. Ett poeng over Ranheim, på 2.-plass, befinner bynabo Rosenborg seg. Molde er på 9.-plass, nå seks poeng bak Ranheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer