Sensurert!

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Mike Tyson har mistet kontrollen igjen. I går ba Tyson en tv-reporter dra til helvete hvis han ikke fikk banne så mye som det passet ham.

På spørsmål om Francois Botha ville gi ham mer motstand enn Mike hadde trodd, svarte Tyson at da fikk han vel drepe «the son-of-a-bitch».

- Det er en jævla boksekamp, så det som skjer det skjer.

Med et kjent Tyson-blikk som lovet alt annet enn godt, bannet han så det lyste blått rundt ham.

- Må du snakke så stygt? spurte reporteren fra den amerikanske tv-stasjonen WWOR.

- Jeg snakker som det passer meg. Du kan vel bare skru av den helvetes stasjonen din, snerret bokseren som har gått hos psykiater de siste månedene for å temme det ville sinnet sitt.

Sensur

Reporteren prøvde å avrunde intervjuet pent, med å lykkeønske Tyson foran kampen. Svaret var bare et kjapt «fuck off» fra villmannen.

Da hele Tyson-intervjuet ble sendt i går hørte seerne oftere sensurlyder enn Tysons særpregede pipende stemme.

Mike Tysons comeback natt til søndag er utvilsomt mer motivert av økonomiske grunner enn sportslige.

Legenden Tyson er en garanti for kassasuksess, og det visste de som bestemte at han skulle få tilbake bokselisensen i Nevada.

Nå er alle rommene ved MGM-hotellet i Las Vegas, der matchen skal gå, utsolgt. Hele 7000 senger til flere tusen kroner per døgn er solgt i rasende fart.

Utsolgt ringside

Men ikke all pr er god pr - sjøl for Tyson. På vei ut av pressekonferansen i går blandet Tyson seg inn i USAs utenrikspolitikk. Et tv-team fra Midtøsten klarte å få denne kommentaren:

- Til alle muslimer i hele den arabiske verdenen. Jeg forstår smerten deres.

  • Meldingen ble straks oppfattet som en støtte til Saddam Hussein og Irak mot USAs flyangrep. Enkelte mente Tyson nær skapte en diplomatisk krise.
STOR I KJEFTEN:</B> Mike Tyson ble sensurert på amerikanske TV-kanaler i går. Her er han avbildet før det berømte &#171;øremøtet&#187; med Evander Holyfield.