Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sensurfarsen skaper hodebry for Cameron

En uutholdelig situasjon, sier statsministeren, men han har ikke noe svar på problemstillingen.

 UUTHOLDELIG:  Statsminister David Cameron mener det engelske lovverket må vurderes på grunn av sensurfarsen som nå preger landet. Foto: AFP PHOTO/Leon Neal
UUTHOLDELIG: Statsminister David Cameron mener det engelske lovverket må vurderes på grunn av sensurfarsen som nå preger landet. Foto: AFP PHOTO/Leon Neal Vis mer

(Dagbladet): Navnet til en utro Premier League-stjerne har skapt mediekrig i Storbritannia. Navnet er kjent for flere millioner mennesker gjennom Twitter, men britisk rett nekter avisene å skrive navnet til den profilerte fotballspilleren.

Det skjer gjennom såkalte gagging orders, som er ment å beskytte privatlivets fred. Men statsminister David Cameron innrømmer at det kan ha gått for langt nå.

- Det er rimelig uutholdelig, denne situasjonen der avisene ikke kan trykke noe som alle helt klart snakker om. Men det er vanskelig, for loven er loven og dommerne bare tolker den, sier Cameron til TV-kanalen ITV 1, ifølge The Guardian.

Må se på saken Cameron erkjenner også at situasjonen er urettferdig overfor pressen, og sier at myndighetene må ta en «time out» og se på saken. Han understreker imidlertid at det ikke finnes noe «enkelt svar» på problemstillingen.

Statsministeren gjentar også bekymringene for at dommerne nå er i ferd med å skrive sin egen lov.

- Jeg mener at parlamentet må se grundig på dette, og tenke på hva vi kan gjøre, sier han.

Cameron hintet for øvrig om at også han kjente til identiteten til fotballspillere, «som alle andre».

Må henge med - Det er ikke rettferdig overfor pressen hvis de sosiale mediene kan melde om dette, mens avisene ikke kan det. Så loven og praksisen må henge med og se hvordan mediekonsumet er blitt, sier han.

Mens engelske medier bare omtaler fotballstjernen anonymt, gikk skotske Sunday Herald langt i å offentliggjøre spilleren i går. Bildet de trykket var så vidt sensurert, og alle med over middels kjenskap til engelsk fotball så umiddelbart hvem det dreide seg om.

Den skotske førsteministeren Alex Salmond minner om at den engelske loven ikke gjelder i Skkottland, og avisen selv sier at de ikke frykter noe søksmål.

 RASLER MED SABLENE:  Britiske aviser sa sin klare mening om saken i dag.
RASLER MED SABLENE: Britiske aviser sa sin klare mening om saken i dag. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media