- Sepp Blatter er en dement diktator

Kaller det useriøst hvis ikke Zlatan får Gullballen.

KRITISERER BLATTER: Zlatan Ibrahimovic' agent, Mino Raiola, mener det ikke er noen tvil om at Zlatan bør vinne Gullballen etter hans prestasjon det siste året. Det er Lionel Messi som har vunnet den gjeve prisen tre år på rad, og er også blant de aller største favorittene i år. Raiola kaller også Fifa-president Sepp Blatter (t.h.) en dement diktator. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov/Stefano Rellandini
KRITISERER BLATTER: Zlatan Ibrahimovic' agent, Mino Raiola, mener det ikke er noen tvil om at Zlatan bør vinne Gullballen etter hans prestasjon det siste året. Det er Lionel Messi som har vunnet den gjeve prisen tre år på rad, og er også blant de aller største favorittene i år. Raiola kaller også Fifa-president Sepp Blatter (t.h.) en dement diktator. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov/Stefano Rellandini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lionel Messi (25) fikk Gullskoen i går etter utrolige 50 seriemål for Barcelona forrige sesong. Samtidig presenterte Fifa de 23 spillerne som er nominerte til Gullballen - der årets spiller stemmes fram.

Messi har vunnet Gullballen tre år på rad, og er også blant de heteste favorittene når prisen deles ut 7. januar.

KRITISERER: Zlatan Ibrahimovic-agent Mino Raiola er meget kritisk til Uefa og Fifa. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
KRITISERER: Zlatan Ibrahimovic-agent Mino Raiola er meget kritisk til Uefa og Fifa. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer

Det er derimot ikke den frittalende agenten til Zlatan Ibrahimovic enig i. Mino Raiola sier i et intervju med svenske Expressen at Zlatan har bevist nok til å vinne den prestisjetunge prisen.

- Prisen er bare viktig hvis Zlatan vinner den. Om han ikke vinner vil det bevise at det er en politisk korrupt pris, og om det ikke skal virke useriøst må den beste spilleren få den. Zlatan har vært best, sier Raiola til avisa.

Mafiaorganisasjoner
Raiola kommer også med kraftig skyts mot Uefa og Fifa, og mener de holder tilbake fakta og at de påvirker fotballen i feil retning.

TRE GANGER: Lionel Messi har fått Gullballen tre år på rad. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
TRE GANGER: Lionel Messi har fått Gullballen tre år på rad. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer

- Fifa og Uefa er den samme dritten, merkelige organisasjoner, og bare med forskjellige bokstaver. De står for alt annet enn åpenhet. De kan beskrives som mafiaorganisasjoner, sier Raiola.

Uefa-president Michel Platini kom med kritikk mot Paris Saint-Germains pengebruk tidligere i år, og det er blitt satt fokus på Financial Fair Play i det siste som skal hindre milliardsatsinger og såkalt økonomisk doping.

- Dement diktator
- Det viser hvor inkompetent han (Platini) er. Platini har aldri gjort noe viktig for fotballen. Hvis jeg var Uefa-president ville jeg publisert Uefas økonomi, offentliggjort hvor alle pengene går og alle avgjørelser skulle blitt tatt ved avstemming. Akkurat nå eksisterer ikke noe av dette i Uefa eller Fifa, sier Raiola.

Agenten kaller det dobbeltmoral og stiller seg uforstående til hvorfor ikke klubbene kan motta penger fra sponsorer og investorer så lenge Uefa og Fifa får sponsorhjelp, blant annet via reklame til Champions League.

- Sepp Blatter (Fifa-president) er en dement diktator. De kan ikke stoppe meg her heller. Ingen fra Uefa eller Fifa har kommet til meg og sagt: «Du tar feil». De vet at jeg har rett, sier Raiola.

Disse 23 er nominert til Gullballen:

Lionel Messi (Barcelona)
Andrés Iniesta (Barcelona)
Xavi Hernandez (Barcelona)
Sergio Busquets (Barcelona)
Gerard Piqué (Barcelona)
Karim Benzema (Real Madrid)
Iker Casillas (Real Madrid)
Sergio Ramos (Real Madrid)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Xabi Alonso (Real Madrid)
Mesut Özil (Real Madrid)
Sergio Agüero (Manchester City)
Mario Balotelli (Manchester City)
Yaya Touré (Manchester City)
Wayne Rooney (Manchester United)
Robin van Persie (Manchester United)
Gianluigi Buffon (Juventus)
Andrea Pirlo (Juventus)
Didier Drogba (Shanghai Shenhua)
Radamel Falcao (Atlético Madrid)
Zlatan Ibrahimovic (PSG)
Manuel Neuer (Bayern Munich)
Neymar (Santos)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer