- Sepp Blatter er som en kannibal som spiser foreldrene sine og så klager over at han er foreldreløs

Sier presidentkandidat Chung Moon-joon.

KANNIBAL: Sepp Blatter er ikke rangert høyt i Chung Moon-joons bok. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV / NTB Scanpix
KANNIBAL: Sepp Blatter er ikke rangert høyt i Chung Moon-joons bok. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den sørkoreanske forretningsmannen Chung Moon-joon (61) vil overta for Sepp Blatter som president i FIFA.

Det melder Reuters torsdag.

Chung er tidligere visepresident i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og har lenge vært kritisk til sittende president Blatter.

UTFORDRER: Det har vært kjent lenge at Chung Moon-joon vil bli president i FIFA, men i dag gjorde han kandidaturet sitt offisielt. Foto: AFP PHOTO / Ed Jones / NTB Scanpix
UTFORDRER: Det har vært kjent lenge at Chung Moon-joon vil bli president i FIFA, men i dag gjorde han kandidaturet sitt offisielt. Foto: AFP PHOTO / Ed Jones / NTB Scanpix Vis mer

- Han er som en kannibal som spiser foreldrene sine og så klager over at han er foreldreløs. Han skylder på alle bortsett fra seg selv, sier han, ifølge AFP.

Chung lover å gjøre det han kan for å bekjempe korrupsjon.

Han sier også at han bare blir sittende i én periode, altså fire år.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- På de fire årene håper jeg å implementere min agenda og gjøre FIFA åpen, gjennomsiktig, moralsk, etisk og global, sier han.

Fra før har UEFA-president Michel Platini varslet at han vil stille til valg på den ekstraordinære kongressen neste år, der Blatters etterfølger skal velges.

- Kan Platini bli en god FIFA-president? Jeg tror ikke det. Han er et produkt av det nåværende FIFA-systemet, sier Chung.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer