Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sepp Blatter erklærte seg uskyldig i maratonavhør

Må vente på avgjørelsen.

KAN UTESTENGES: Sepp Blatter ble avhørt i åtte timer av FIFAs etiske komité i dag. Avgjørelsen er ventet mandag. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
KAN UTESTENGES: Sepp Blatter ble avhørt i åtte timer av FIFAs etiske komité i dag. Avgjørelsen er ventet mandag. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer

Den utestengte FIFA-presidenten Sepp Blatter ble torsdag avhørt i over åtte timer av FIFAs etiske komité i Zürich. Den 79 år gamle sveitseren erklærte sin uskyld.

Blatter selv var taus overfor de frammøtte journalistene, men i en mail til det franske nyhetsbyrået AFP forklarer hans advokat, Richard Cullen, at presidenten erklærte seg uskyldig i det han er anklaget for, og at han forventer at suspensjonen av han er underlagt blir opphevet.

- President Blatter ser fram til at en avgjørelse faller i hans favør. Det kommer fram av de bevisene som er lagt fram mot ham.

- President Blatter har oppført seg eksemplarisk og har ikke handlet i strid med FIFAs etiske regler. Etterforskningen mot ham bør innstilles og suspensjonen bør oppheves, skrev advokaten.

Advokatens syn er derimot stikk i strid med hva en talsmann for den etiske komiteen er kommet ut med.

I et intervju med den franske sportsavisen L'Equipe, sa Andreas Bantel at Blatter og den suspenderte UEFA-presidenten, Michel Platini, kan se fram til flere års utestengelse. De to er suspendert i 90 dager fra 8. oktober på grunn av en utbetaling på 17,2 millioner kroner fra FIFA til Platini i 2011.

FIFAs etiske komité forventer å komme med sin avgjørelse mandag.

Michel Platini skal etter planen avhøres fredag, men franskmannen sa onsdag via sine advokater han ikke selv aktet å møte fordi han føler seg forhåndsdømt, og henviste til intervjuet med Bantel.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media