Sepp Blatter forsvarer Henry

- Dommeren skulle tenkt seg om.

HANDS! De irske spillerne reagerer etter baklengsmålet mot Frankrike. Thierry Henry handset i forkant av målet, men får nå støtte av FIFA-president Sepp Blatter. Foto: Scanpix / Reuters / Jacky Naegelen
HANDS! De irske spillerne reagerer etter baklengsmålet mot Frankrike. Thierry Henry handset i forkant av målet, men får nå støtte av FIFA-president Sepp Blatter. Foto: Scanpix / Reuters / Jacky Naegelen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

FIFA-president Sepp Blatter har så langt ikke villet snakke om Thierry Henrys viljehands, men nå tar han bladet fra munnen og avslører at han støtter franskmannen.

Blatter forteller at han har ringt Henry for å fortelle at han støtter ham. Den franske stjernespilleren handset to ganger før Frankrike scoret målet som ga nasjonen VM-plass på bekostning av Irland.

- Jeg ringte Thierry fordi han prøvde å komme i kontakt med meg. Han var ærlig og innrømmet at han brukte hånden, men det var ikke hans ansvar å fortelle dommeren det, sier Blatter.

Henry har i intervjuer i ettertid av kampen innrømmet handsen og sagt at en omkamp ville være det mest rettferdige.

- Da jeg var spiss på juniornivå, sikret jeg meg så klart fordeler ved å holde i forsvarernes trøyer når jeg prøvde å score mål. Jeg gikk ikke da til dommeren for å fortelle ham om det, sier Blatter.

- I denne saken, skulle dommeren tatt seg tid til å tenke seg om i stedet for å umiddelbart dømme mål, sier Blatter.

Dommer Martin Hansson og hans linjemenn er «frifunnet» av britiske medier, som har gjenkonstruert hendelsen grafisk og kommet fram til at ingen av dommerne kunne se handsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer