- SÅ DET PÅ EUROPEISK NIVÅ: Den tidligere FIFA-presidenten Sepp Blatter hevder han har sett riggede trekninger på europeisk nivå. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
- SÅ DET PÅ EUROPEISK NIVÅ: Den tidligere FIFA-presidenten Sepp Blatter hevder han har sett riggede trekninger på europeisk nivå. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

Sepp Blatter hevder UEFA har rigget europeiske trekninger

Men ingen trekninger i FIFA-regi skal ha blitt tuklet med.

Tidligere FIFA-president Sepp Blatter hevder han har sett fiksing av trekninger til europeiske fotballturneringer. Riggingen ble gjort ved bruk av varme og kalde kuler, sier han.

Påstandene kommer fram i et intervju med den argentinske avisen La Nación.

Blatter sier at ingen trekninger i FIFA-regi blitt rigget i løpet av hans 18 år som leder for Det internasjonale fotballforbundet, men at han har sett det skje i europeiske turneringer.

– Jeg tok aldri på kulene, sier Blatter med henvisning til plastkulene hvor lagenes navn står skrevet. Disse brukes ved trekninger til blant annet VM-kvalifisering og mesterligaen.

BLE KASTET PENGER PÅ: Den britiske komikeren, Lee Nelson, kastet pengesedler på Sepp Blatter under en ekstraordinær FIFA-konferanse i juli 2015. REUTERS/Arnd Wiegmann
BLE KASTET PENGER PÅ: Den britiske komikeren, Lee Nelson, kastet pengesedler på Sepp Blatter under en ekstraordinær FIFA-konferanse i juli 2015. REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer

– Du kan selvfølgelig merke dem ved enten å varme dem opp eller kjøle dem ned. Jeg så trekninger på europeisk nivå hvor det skjedde. Men aldri i FIFA, sier Blatter. Han forklarer at triksingen gjøres ved at noen kuler legges i kjøleskap før trekningen.

Blatter (80) forsvarer seg selv og FIFA mot korrupsjonsanklagene som har rystet forbundet.

– Blatter er ikke korrupt. De prøvde å finne noe på meg, men de kommer ikke til å finne noe bevis for at jeg brøt sveitsisk lov, sier han.

Både sveitsiske og amerikanske myndigheter har innledet korrupsjonsetterforskning mot FIFA, og Blatter er utestengt fra fotballen i seks år – først og fremst for en utbetaling på 17 millioner kroner gjort til den tidligere UEFA-presidenten Michel Platini.

– FIFA er ikke korrupt. En organisasjon kan ikke være korrupt. Bare menn kan.

(NTB)