Sepp Blatter hevder UEFA har rigget europeiske trekninger

Men ingen trekninger i FIFA-regi skal ha blitt tuklet med.

- SÅ DET PÅ EUROPEISK NIVÅ: Den tidligere FIFA-presidenten Sepp Blatter hevder han har sett riggede trekninger på europeisk nivå. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
- SÅ DET PÅ EUROPEISK NIVÅ: Den tidligere FIFA-presidenten Sepp Blatter hevder han har sett riggede trekninger på europeisk nivå. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere FIFA-president Sepp Blatter hevder han har sett fiksing av trekninger til europeiske fotballturneringer. Riggingen ble gjort ved bruk av varme og kalde kuler, sier han.

Påstandene kommer fram i et intervju med den argentinske avisen La Nación.

Blatter sier at ingen trekninger i FIFA-regi blitt rigget i løpet av hans 18 år som leder for Det internasjonale fotballforbundet, men at han har sett det skje i europeiske turneringer.

– Jeg tok aldri på kulene, sier Blatter med henvisning til plastkulene hvor lagenes navn står skrevet. Disse brukes ved trekninger til blant annet VM-kvalifisering og mesterligaen.

– Du kan selvfølgelig merke dem ved enten å varme dem opp eller kjøle dem ned. Jeg så trekninger på europeisk nivå hvor det skjedde. Men aldri i FIFA, sier Blatter. Han forklarer at triksingen gjøres ved at noen kuler legges i kjøleskap før trekningen.

Blatter (80) forsvarer seg selv og FIFA mot korrupsjonsanklagene som har rystet forbundet.

– Blatter er ikke korrupt. De prøvde å finne noe på meg, men de kommer ikke til å finne noe bevis for at jeg brøt sveitsisk lov, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer