Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sepp Blatter må stoppes

FIFA-topper raser etter suspensjoner.

KORRUPSJONSMISTENKT: Visepresident Jack Warner er suspendert av FIFA. Nå slår han knallhardt tilbake mot Sepp Blatter. Foto:   REUTERS/Henry Romero/Files
KORRUPSJONSMISTENKT: Visepresident Jack Warner er suspendert av FIFA. Nå slår han knallhardt tilbake mot Sepp Blatter. Foto: REUTERS/Henry Romero/Files Vis mer

Tidligere presidentkandidat Mohamed Bin Hammam og visepresident Jack Warner er rasende over at de er midlertidig suspendert av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Topplederduoen ble søndag midlertidig utestengt av FIFAs etiske komité etter korrupsjonsanklager. De får dermed ikke delta på FIFA-kongressen, som starter tirsdag.

Bin Hammam og Warner er beskyldt for å ha tilbudt penger i bytte mot stemmer for førstnevnte i presidentvalget under et møte med Karibias Fotballforbund (CFU) tidligere i mai.

CFU-medlemmene Debbie Minguell og Jason Sylvester er også suspendert. Ingen av de fire møtte til FIFAs høring søndag. De får muligheten til å forsvare seg på nytt i juli.

Sinte Warner er svært misfornøyd med komiteens arbeid.

- Blatter må stoppes. De hadde bestemt seg på forhånd og var ikke forberedt på å lytte. De var håndplukket til å gjøre en oppgave og gjorde nettopp det, sier Warner.

Bin Hammam er heller ikke nådig.

- Den etiske komiteen mente at bevisene ikke var sterke nok til å straffe meg. Derfor burde tvilen ha kommet meg til gode, men i stedet er jeg utestengt fra all fotballaktivitet, sa Bin Hammam.

Bin Hammam stiller spørsmål ved komiteens uavhengighet og mener det var forbundets generalsekretær, Jerome Valcke, som bestemte. Valcke var mannen som ba komiteen starte en gransking.

- Det er ikke slik jeg forstår fair play, sa Bin Hammam.

Bin Hammam krevde at også FIFA-president Sepp Blatter skulle granskes, men FIFA-presidenten ble frikjent søndag. Blatter hevder han ble spurt om råd av Warner før møtet, men at han ikke visste om hva som skjedde der. Blatter har også sagt han advarte mot å holde et slikt møte med CFU.

Trakk seg Bin Hammam var eneste motkandidat til Blatter i presidentvalget, men 62-åringen fra Qatar trakk seg natt til søndag.

Hvis Blatter blir gjenvalgt, tar han fatt på sin fjerde og siste periode som FIFA-president. Han har vært president siden 1998.

Presidentvalget skal etter planen avgjøres onsdag. Valget kan bli utsatt hvis 75 prosent av de 208 delegatene ønsker det.

- Jeg er ikke FIFA. Jeg kan ikke endre agendaen. Det er opp til delegatene, sa generalsekretær Jerome Valcke søndag.

Ifølge Reuters overtar kinesiske Zhang Jilong det midlertidige presidentansvaret i Asias Fotballforbund etter Bin Hammam. (©NTB)