Sepp Blatter møter stor motstand i sitt forsøk på å flytte VM

Premier Leauge-talsmann: - Ikke gjennomførbart.

 OMDISKUTERT:  Sepp Blatter kan gjennomføre et vinter-VM, selv om forslaget møter stor motstand.  Foto: Baz Ratner / REUTERS / NTB Scanpix
OMDISKUTERT: Sepp Blatter kan gjennomføre et vinter-VM, selv om forslaget møter stor motstand. Foto: Baz Ratner / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

Onsdag uttalte FIFA-president Sepp Blatter at VM i 2022 vil bli flyttet til vinteren. Men nå møter han motstand for forslaget.

For å kunne flytte mesterskapet må det gjøres endringer i klubbfotballens terminlister. Blatter tror imidlertid det er et problem som lar seg løse.

- Vi kan ha klar en foreløpig terminliste for VM i 2022 allerede i slutten av 2014. Det vil gi oss åtte år på å løse problemene. Det er mer enn nok tid, slår Blatter fast torsdag.

Men ikke alle er enige med ham. En talsmann for Premier League uttaler til Sky Sport at de kommer til å gå imot den foreslåtte endringen.

- Vårt standpunkt er uendret. Et verdensmesterskap på vinteren er verken ønskelig eller gjennomførbart for europeisk klubbfotball, sier talsmannen.

Skal mesterskapet arrangeres på vinteren vil det få konsekvenser for minst tre klubbsesonger.

Blatter sa at han ikke regner med å få klager fra landene som tapte kampen om å få arrangere mesterskapet, til tross for at betingelsene nå kan bli annerledes enn da vertsnasjonen ble bestemt.

- FIFAs regler sier helt klart at vi har mulighet til å gjøre slike endringer for et verdensmesterskap, slo presidenten fast.

(NTB)