Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ser 10 mann som kan ta kombinert-gull

Tre av dem er norske.

HJEMMEHÅP: Kombinertløperne Magnus Moan (fra venstre),  Jan Schmid, Mikko Kokslien, Håvard Klemetsen og Gudmund Storlien møtte pressen på utøverhotellet onsdag. Foto: Heiko Junge / Scanpix
HJEMMEHÅP: Kombinertløperne Magnus Moan (fra venstre), Jan Schmid, Mikko Kokslien, Håvard Klemetsen og Gudmund Storlien møtte pressen på utøverhotellet onsdag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Verdenscuptoer Mikko Kokslien (25) kan ikke huske sist Norge hadde et sterkere lag.

Magnus Moan er usikker på formen, men håper at laget kan dra ham opp til tidligere høyder.

Norge-trener Kristian Hammer sier det rett ut: Tre norske utøvere er gullkandidater når den første kombinertkonkurransen starter med hopping lørdag kl. 10.

De tre er Kokslien, Moan og Jan Schmid.

- Mikko har medaljesjanser. Hvis han har dagen så har han også gullsjanser. Hvis du vinner verdenscup kan du vinne VM også. Tar du medalje er du med i gullkampen, sier Hammer til Dagbladet.

- Jeg tror ti utøvere kan ta VM-gull, hvis de har dagen. Jeg tror vi har tre som kan være med å kjempe. Jan ble nummer to i VM sist. Mikko har kan være der. Magnus har sjansen. Men de må ha fullklaff. Og litt tur, sier Hammer.

Treneren var selv med på gullaget i Oberstdorf, og han mener det er bra for sporten med så mange gullkandidater.

Utrolig rå
Han innrømmer at det er et spørsmålstegn ved Moan, på grunn av sykdommen.

- Det er ikke ideelt for Magnus, men han hopper bedre på ski. Jeg vet at han kommer til å bite fra seg. Ikke mange som har innstillingen og hodet til Magnus. Vi får håpe det og publikum kommer til å sørge for at han får ut det han er god for. Han er utrolig rå.

Hammer ber folk også være oppmerksom på sølvvinneren fra Liberec, norsksveitsiske Schmid.

- Jeg liker modusen til Schmid om dagen. Han har vært veldig tent, og gjennomført det han skal i den siste perioden. Hoppnivået likner det han hadde da han tok medalje i Liberec. Jeg tror han kan være en outsider.

Om Kokslien sier Hammer at han har fått mye større selvtillit, og dermed er tryggere.

Blir løftet - Mikke har jobbet veldig bra som kombinertløper uten å ta det siste steget. Nå har brikkene falt på plass og han er i verdenstoppen. Det som har overrasket mest er at han er stabil.

Dersom de norske er med i tetkampen inn mot stadion er Hammer meget optimistisk.

- Det blir vanskelig for dem å gi opp, de kommer til å bli løftet fram. Du skal ikke kimse av dette, du må bare skru om bryteren og se på dette som noe positivt og ikke stivne. Jeg tror gutta gleder seg, de synes det er artig at ting skjer rundt seg.

Firemannslaget til VM-kombinert i normalbakke tas ut fredag kl. 11

STERKT LAG: Trener Kristian Hammer håper en nordmann er i tetkampen inn mot mål. Foto: Geir Olsen / Scanpix
STERKT LAG: Trener Kristian Hammer håper en nordmann er i tetkampen inn mot mål. Foto: Geir Olsen / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!