Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Ser det ut som om jeg har det tøft?»

Klokka 21.30 i kveld vet Nils Johan Semb om EM og kanskje også jobben hans ryker. Selv nekter han for at møtet med Romania på Ullevaal i kveld er en skjebnekamp.

FORNEBU (Dagbladet): - En skjebnekamp? Nei, nei, det er det ikke. Det kommer mange liknende oppgjør i kvalifiseringen etter denne kampen, sier landslagssjefen.

I går møtte han pressen ved sjøkanten utenfor spillerhotellet på Fornebu. Han virket blid, avslappet og trygg. Han viste seg også fra det spøkefulle hjørnet da han snappet TV2-reporterens mikrofon og nærmest ønsket velkommen til pressekonferansen.

Oppløftende

I en liten halvtime svarte han på spørsmål om spillestil, lagendringer, høyt eller lavt press og forventninger. P4s reporter ville vite om Drillo har rett i at Semb har det knalltøft om dagen.

Semb lot blikket sveipe sakte over alle journalistene i halvsirkelen rundt han. Så brettet han ut et stort smil og utbrøt:

- Ser det ut som om jeg har det tøft?

Flere sekunders stillhet ble avbrutt av lav, høflig latter. Og så var det ute av verden.

Han var mye mer opptatt av poenghøsten og at EM-turen til Portugal nesten kan bestilles.

- Vi har tross alt tatt ti poeng på fem kamper. Egentlig er vi i en oppløftende situasjon. Hvis vi vinner, så skal det veldig mye til for at vi ikke blir blant de to beste i gruppa. Også med uavgjort ser det bra ut, og hvis vi taper, så er ikke løpet kjørt heller, sier Semb.

- Men med tap ser det jo litt mer vanskelig ut, legger han til.

Flere sjanser

Han har bestemt seg for å gjøre endringer i laget til dagens kamp. Førsteelleveren var så å si på plass allerede i går morges, bortsett fra at han brukte resten av dagen og kvelden til å tygge på halvannen problemstilling. Hva den halve problemstillingen besto av, måtte han leende be om å få slippe å gå mer inn på.

Heller ikke mot Romania åpner han for trioen Ole Gunnar Solskjær, John Carew og Tore André Flo fra start.

Flere sjanser

- Det er viktig å tenke balanse i et lag. Vi kan ikke bare ha spisser, for å si det sånn. Jeg må se det inn i en helhet, sier Semb, som ikke utelukker et formasjonsskifte til kveldens kamp.

Men det han garanterer, er at Norge skal produsere flere sjanser mot Romania enn de gjorde mot Danmark.

- Romania er et ballsikkert og kontringssikkert lag med mange gode klassespillere. Vi må være mentalt forberedt på at Romania kommer til å ha ballen mye. I perioder må vi jage med et intensivt, kollektivt press og skape trøkk. Andre ganger blir det nok spilt lavt. Også det må vi være forberedt på, slik at vi ikke blir frustrerte, sier Semb.

- Mot et spillende lag som Romania er det vel også viktig for Norge å kunne variere ofte i spillestil?

- Ja, vi må ikke bli for stereotype. Vi kommer til å slå langt også mot Romania, men vi vil også se på muligheten til å spille mer gjennom midtbanen. Også her må det være balanse.

- Men er Norge flinke nok til å variere?

- På gode dager, der det aller meste flyter, synes jeg vi er flinke til det. Andre ganger er det ikke fullt så bra. Mot Danmark gjorde vi en endring allerede etter 1. omgang. Jeg er ikke enig med dem som mener at endringen kom for seint, sier Semb.

I går ettermiddag hadde han enda ikke rukket å lese norske aviser etter Danmark-kampen. Den danske kritikken bryr han seg ikke om, og han er heller ikke overrasket over at spillestildebatten er på banen igjen. Som den alltid er når Norge taper.

Tok en norsk en

- Jeg skjønner at folk blir skuffet etter at vi har tapt. Jeg har fått mange SMS-meldinger fra skuffede nordmenn. Andre ønsker lykke til videre. Egentlig synes jeg alt dette er positivt. Det viser at folk er veldig engasjerte i det vi driver med.

- Stildebatten etter tapte kamper dukket også opp før min tid. I Colombia er de vel heller ikke glade når de taper, humrer Semb.

Skuffelsen etter 1-0-tapet var vanskelig å riste av seg.

- Tapet for Danmark satt hardt i ett døgn. Jeg var ikke i noe godt humør på søndag, innrømmer Semb før han serverer en liten kilevink til danskene.

- Danmark var ikke gode offensivt. De forsvarte seg bra etter scoringen ved å legge seg bakpå og kontre. Akkurat som Norge på sitt beste. At danskene brukte et norsk varemerke, er det tydeligvis ikke alle som har fått med seg.

Det var alt om Danmark. Det er historie. Nå gleder han seg til avspark klokka 19.45 i kveld.

- En kan jo ikke grue seg til en slik kamp. Da må man finne noe annet å gjøre.

I SENTRUM: Nils Johan Semb var mye mer opptatt av at EM-turen til Portugal nesten kan bestilles enn om han hadde det tøft eller ikke, på pressekonferansen på Fornebu i går. - Vi er revansjesugne etter kampen mot Danmark, sier Semb.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media