IKKE AKKURAT PREMIER LEAGUE: Her, på The Northolme, spiller Gainsborough Trinity sine hjemmekamper i National League North i England. Klubben har nå blitt kjent etter en småflau stavefeil. Foto: PA / NTB Scanpix
IKKE AKKURAT PREMIER LEAGUE: Her, på The Northolme, spiller Gainsborough Trinity sine hjemmekamper i National League North i England. Klubben har nå blitt kjent etter en småflau stavefeil. Foto: PA / NTB ScanpixVis mer

Ser du feilen amatørklubben gjorde da den nye spissen skulle presenteres?

Skikkelig skivebom.

(Dagbladet): Når fotballklubber presenterer nye spillere, gjøres det gjerne etter en velkjent og ikke spesielt oppfinnsom oppskrift:

Nyervervelsen er plassert på tribunen på lagets hjemmebane, smilende, med et klubbskjerf mellom hendene.

Slik var det også da den engelske klubben Gainsborough Trinity FC, som spiller i National League North, skulle presentere sin nye spiss, Marc Newsham, som hadde blitt hentet fra Boston United.

Stavefeil Newsham smilte, på tribunen, med det obligatoriske skjerfet i full strekk mellom hendene.

Det var bare et problem...

Klubben hadde stavet sitt eget navn feil på skjerfet. Istedenfor Gainsborough sto det «Gainsborugh» på skjerfet som Newsham stolt holdt fram.

Tabben har gått sin seiersgang i sosiale medier gjennom helga, og blitt omtalt av flere store medier, blant annet BBC og Mirror.

Glade for oppmerksomheten I Gainsborough, som ligger i Lincolnshire nordøst i England, takler folk i klubben sin egen tabbe ganske godt. Etter at han innså tabben, tvitret styreleder i klubben, Richard Kane:

- Veldig fornøyd med all oppmerksomheten skrivefeilen på skjerfet har gitt oss - masse PR fra radio, aviser etc.


En Trinity-supporter fulgte opp med å tvitre:

- All PR er god PR.

I godt selskap Klubben bruker nå oppmerksomheten rundt skjerfet for det den er verdt. Blant annet gis det ut signerte bilder av Newsham med skjerfet til noen heldige som retweeter klubbens forsøk på å selge sesongkort til kommende sesong.

Det er forøvrig ikke mange ukene siden Fotball-England så en liknende tabbe. I forbindelse med opprykksfinalen i The Championship, trykket arrangøren opp finalebilletter med Middlesbrough stavet som «Middlesborough».

Det skal ikke være lett.