IKKE AKKURAT TO DRÅPER VANN: Skuespiller Ian Smith i rollen som Harold Bishop (innfelt) og manager Louis van Gaal. Foto: NTB Scanpix
IKKE AKKURAT TO DRÅPER VANN: Skuespiller Ian Smith i rollen som Harold Bishop (innfelt) og manager Louis van Gaal. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ser du forskjell på skuespilleren og det som kan bli Uniteds nye manager?

Det gjorde ikke australsk avis.

(Dagbladet): Bilde-desken som jobber i den australske avisa mX har hatt bedre dager på jobb. På sosiale medier spredte det seg i dag en artikkel som omhandlet den nederlandske manageren Louis van Gaal (62), som har blitt sterkt linket til Manchester United etter at David Moyes fikk sparken som manager i klubben.

Ved siden av artikkelen var det et bilde av det som skulle være Louis van Gaal, men i stedet var det et bilde av skuespiller Ian Smith, bedre kjent som Harold Bishop i den australske såpeopera-serien «Neighbours» (Naboer).

Serien er den lengstlevende i landet, og er inne i sin 30. sesong. Den har også blitt vist i Norge, og kan ses på TV 2 på hverdager.

Ian Smith har tidligere vunnet prisen for å være den mest populære personligheten i australsk fjernsyn, i rollen som Harold Bishop. Det spørs om karakteren som i serien driver en café ville blitt like suksessfull som manager i Manchester United.

DAGBLA-TABBE: Dagbladet omtalte skiskytter Björn Ferry som Bryan Ferry.
DAGBLA-TABBE: Dagbladet omtalte skiskytter Björn Ferry som Bryan Ferry. Vis mer

Louis van Gaal er nok ikke like kjent i Australia, men ansiktet til Ian Smith burde fått noen klokker til å ringe før avisa gikk i trykken. MX har mer enn 600 000 daglige lesere, og det tok ikke lang tid før feilen ble oppdaget.

Manchester United skal forøvrig være veldig nære å komme til en avtale med Louis van Gaal. Men det advares nå mot at manageren skal ha en konfronterende lederstil.

Før det singler i glass må Dagbladet påpeke at også vi gjør feil. I en OL-spesial omtalte vi blant annet den svenske skiskytteren Björn Ferry som Bryan Ferry. Sistnevnte er en engelsk musiker, og utover samme etternavn er ikke likhetene veldig store. Du kan se tabben til høyre i denne artikkelen.