Ser du forskjellen?

Franske myndigheter skylder lørdagens Champions League-kaos på en omfattende billettsvindel og hyller politiet for innsatsen. - Jeg har sett veldig få som tror på det de sier, kontrer daglig leder i Liverpools supporterklubb.

HVILKEN ER EKTE?: En ekte (til venstre) og en falsk billett (til høyre) til Champions League-finalen ble vist fram av franske myndigheter på en pressekonferanse mandag. Foto: AP/NTB.
HVILKEN ER EKTE?: En ekte (til venstre) og en falsk billett (til høyre) til Champions League-finalen ble vist fram av franske myndigheter på en pressekonferanse mandag. Foto: AP/NTB. Vis mer
Publisert

- De er jo ganske like, ja. Det er ikke noe som er laget på kjøkkenbordet, sier Tore Hansen, daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, til Dagbladet når han får se det som var en ekte og en falsk billett til helgens Champions League-finale.

Billettene ble vist fram på en pressekonferanse Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin og sportsminister Amélie Ouéda-Castéra avholdt mandag.

MØTTE PRESSEN: Sportsminister Amélie Oudéa-Castéra (t.v) og innenriksminister Gerald Darmanin under dagens pressekonferanse. Foto; AP/NTB
MØTTE PRESSEN: Sportsminister Amélie Oudéa-Castéra (t.v) og innenriksminister Gerald Darmanin under dagens pressekonferanse. Foto; AP/NTB Vis mer

Betviler myndighetene

Der la de skylden på bråket etter Champions League-finalen på det de hevder var et massivt antall falske billetter i omløp. Så mange som 40 000 mennesker skal ha forsøkt å ta seg inn på stadion med enten falsk eller ingen billett, ble det hevdet på pressekonferansen, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Jeg ville tro at hvis det var masse folk som hadde kjøpt falske billetter, så hadde jeg hørt om det, sier Hansen som selv var på kampen:

- Jeg så ikke en eneste én, jeg møtte ingen utenfor stadion og har ikke hørt om én nordmann som har kjøpt falsk billett og blitt lurt. Hvem er disse 30-40-tusen som har hatt med falsk billett?, spør Hansen.

Han betviler ikke at det var falske billetter i omløp, men sliter med å tro at det skal ha vært så mange falske billetter som franske myndigheter antyder.

- Da må det ha vært så mange ekstra folk i tillegg til de som hadde gyldig billett. Jeg skjønner ikke at det er mulig, sier Hansen.

KLATRER: Billettløse fotballsupportere klatrer over sperringene for å slippe inn på Champion League-finalen i Paris. Video: Twitter Vis mer

Takket politiet

På mandagens pressekonferanse hyllet også Darmanin politiet og de som jobbet på Stade de France lørdag. Det på tross av mange rapporter om bruk av pepperspray - mot blant annet barn.

- Jeg vil gjerne takke dem fordi de var veldig rolige og klarte å unngå dramatikk, sa Darmanin og siktet til hvordan politiet agerte hindret alvorlig skade og dødsfall.

Hansen kjenner seg ikke igjen i den beskrivelsen:

- Det virket mer panikkartet det jeg så. Med tåregass og pepperspray mot personer som ikke gjorde noe annet enn å stå å vente ved inngangen sin, sier han og fortsetter:

- Jeg aldri opplevde noe tilsvarende, og det bør betegnes som et stort overtramp. Jeg så ikke noe bråk, ingen opptøyer ikke noe trøbbel, bare fans som sto og ventet tålmodig utenfor inngangene sine, sier Hansen.

KAMPKLARE: Tore Hansen (t.v) sammen med Kent Ove Schelander, Roar Kleven Joar Kjørrefjord, Birger Clausen og Alex Eliassen i Paris før lørdagens Champions League-finale mellom Liverpool og Real Madrid. Foto: Privat
KAMPKLARE: Tore Hansen (t.v) sammen med Kent Ove Schelander, Roar Kleven Joar Kjørrefjord, Birger Clausen og Alex Eliassen i Paris før lørdagens Champions League-finale mellom Liverpool og Real Madrid. Foto: Privat Vis mer

Han forteller også at verken vakter eller politi ga noen beskjeder om hva som foregikk eller hva folk skulle gjøre.

- At de skal ha gjort en så fantastisk jobb virker som en del av det politiske spinnet som kommer etter slike ting, sier Hansen.

Han mener på sin side at det var supporternes gode oppførsel som hindret at noe alvorlig skjedde.

- Hadde det ikke vært for supportere som beholdt roen under alt det som skjedde, så kunne det gått atskillig verre. Dette var helt på kanten til at det hadde endt med en katastrofe. Folk kunne blitt kvesta for livet, sier Hansen og etterlyser en uavhengig gransking.

UEFA starter etterforsking

Etter Dagbladet pratet med Hansen kunne også UEFA bekrefte at de har bestilt en uavhengig rapport som skal granske kaoset.

- Den omfattende gjennomgangen vil undersøke beslutningstakingen, ansvaret og oppførselen til alle enheter som var involvert i finalen, het det i uttalelsen på UEFAs hjemmesider.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer