Ser du hva som er så spesielt med dette bildet?

Vekker oppsikt.

(Dagbladet):USA og Iran møttes til en historisk volleyballkamp i Irans hovedstat Tehran i går. Diplomatiet mellom de to landene har vært fraværende i 35 år og forholdet mellom de to landene har vært iskaldt like lenge.

De to lagene skal også møtes til en ny kamp i morgen i forbindelse med Verdensligaen.

USA ledet gruppa etter å ha vunnet fem av sju kamper tidlig - men Iran sjokkerte amerikanerne og vant 3-0 i gårsdagens kamp.

I etterkant var det likevel noe helt annet enn kampen som har vekket internasjonal oppsikt.

Nekter kvinner Azadi arena var for anledningen fullstappet.

Fullstappet av 12 000 menn.

Iranske kvinner har nemlig ikke lov til å gå på sportsarrangementer i Iran. Loven ble innført under den iranske revolusjonen i 1979, og er til for å beskytte dem mot uanstendig oppførsel blant mannlige fans.

Den siste tida har det pågått en kamp for å få kvinner på arenaer.

Den britiskiranske jusstudenten Ghoncheh Ghavami ble i fjor arrester etter at hun protesterte sammen med andre kvinner utenfor stadion før en volleyballkamp mellom Iran og Italia.

Hun ble anklaget for å bedrive propaganda mot regime, og ble fengslet i fem måneder før hun ble frikjent. Ghavami er likevel blitt bannlyst fra å forlate Iran.

Lovet forandring Shahindokth Molaverdi er regjeringsansatt og visepresident i kvinner- og familiedepartementet i Iran. Hun har tidligere jobbet hardt for kvinnerettigheter.

Før kampene mot USA uttalte hun til AP at 200 kvinner skulle få lov til å se kampen live:

- Et begrenset antall kvinner, stort sett familien til spillerne, får lov til å dra. Dette er for å gradvis gjøre endringen.

Hun møtte stor motstand.

Leder for kulturdepartementet i Iran, Ahmad Salek Kashani, forstår ikke hvorfor landet skal lempe på reglene:

- Hva er det kvinner som får lov til å dra på sportsarrangementer skal se? Er det noe mer enn guttekropper som viser mye hud på grunn av sportsklærne? sier han ifølge The Guardian.

Det ble laget 200 spesialbilletter til kvinner, men ifølge AFP ble ikke billettene godkjent av sikkerhetsvakter på stadion - og var derfor ugyldige.

I bildeserien øverst i denne saken ser du et fåtall kvinner som fikk lov til å entre stadion - sannsynligvis familie av spillerne.

- Vi har ikke innført noen nye regler, uttalte innenriksminister Abdolreza Rahmani Fazli til AP.

BANNLYST: Azadi arena tar 12 00 mennesker - men bare et fåtall av de som så kampen mellom Iran og USA var kvinner. Foto: NTB Scanpix
STORSEIER: Iran overrasket og slo USA 3-0 i den første kampen. Foto: NTB Scanpix
NEKTER KVINNER ADGANG: Før kampen mot USA ble det printet 200 spesialbilletter til kvinner. Sikkerhetsvaktene på arenaen hevdet ata de ikke var gyldige, og de fleste kvinnene kom aldri inn. Foto: NTB Scanpix
NOEN FIKK LOV: Et par kvinner jubler under kampen. Ifølge AP er det familiemedlemmer av spillerne. Foto: NTB Scanpix