Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ser du hvilke idretter disse atletiske kroppene konkurrerer i?

Her er det noe for enhver smak.

(Dagbladet): Når ordet «atlet» dukker opp, skaper de fleste av oss seg et bilde av en veltrent, sunn og sterk kropp.

Men disse kommer i alle former og fasonger. Det har fotograf Howard Schatz ettertrykkelig dokumentert.

Se video av alle atletene øverst i artikkelen!

Variasjoner I en bildeserie i hans nye bok «Athletes» viser Schatz alt, og legger spesiell vekt på hvordan de ulike kroppene er spesialtilpasset den idretten den skal mestre.

Fra det voldsomme fysiske nærværet til sumobryter Emanuel Yarbrough med sine 317 kilo og 2,03 på strømpelesten, til langdistanseløperen Tegla Loroupe som bare rager 148 centimeter over bakken og veier beskjedne 37 kilo.

Blant utøverne finnes det flere kjente fjes, deriblant golfspilleren Annika Sörenstam, sprinteren John Drummond og fotballspilleren Alexi Lalas.

Store navn Dette er ikke Schatz' eneste kroppsprosjekt.

Han har også en tilsvarende bildeserie av en rekke boksere i boka «At the fights», men Schatz opererer ikke bare innenfor idrettens verden.

Han har også portrettert en rekke av klodens mest kjente skuespillere, deriblant Michael Douglas, John Malkovich, Hugh Laurie og Michael C. Hall i «Caught in the act».

AT THE FIGHTS: Howard Schatz har også foreviget 37 boksere i ulike positurer i sin bok At the Fights. Foto: www.howardschatz.com
AT THE FIGHTS: Howard Schatz har også foreviget 37 boksere i ulike positurer i sin bok At the Fights. Foto: www.howardschatz.com Vis mer