I VINDEN: Det blåser friskt rundt Lillestrøm-trener Henning Berg (t.h.). Spørsmålet er om han er sjef på Åråsen også neste sesong. Det tror iallfall klubbkaptein Frode Kippe (t.v.). I kveld spiller Lillestrøm borte mot Viking. Foto: Lars EIvind Bones / Dagbladet
I VINDEN: Det blåser friskt rundt Lillestrøm-trener Henning Berg (t.h.). Spørsmålet er om han er sjef på Åråsen også neste sesong. Det tror iallfall klubbkaptein Frode Kippe (t.v.). I kveld spiller Lillestrøm borte mot Viking. Foto: Lars EIvind Bones / DagbladetVis mer

- Ser for meg at Berg blir med videre

Kaptein Frode Kippe (33) om stormkastene på Åråsen.

Tippeligaen direkte i fotballstudio fra kl. 18.00.

LILLESTRØM (Dagbladet): Når Lillestrøm møter Viking borte i kveld, skjer det etter en uke med turbulens rundt Henning Berg.
 
Spekulasjonene går ut på at 42-åringen er inne i sine siste uker — kanskje til og med dager — som Lillestrøm-trener.
 
Storm i vannglass, eller reelt?
 
- Jeg ser for meg at han blir med videre. Han har to år igjen av kontrakten, og det er det vi forholder oss til, sier kaptein Frode Kippe til Dagbladet.

Svak sesong Med 11. plass på tabellen har Lillestrøm hatt en svak sesong. Det kan ingen bestride. Nå har klubben spurt investor Per Berg om han vil hjelpe til med nye spillerkjøp.
 
Lillestrøms mektige pengemann har sagt ja — under forutsetning av fornyelser. Dette er blitt tolket som at han ønsker Henning Berg vekk, og at en ny kost må inn.
 
- Vi registrerer det som blir skrevet om oss og kommer på nyhetene, sier Kippe.
 
- Men vi forholder oss til det som er situasjonen i dag: Henning er trener, og vi har full tillit til ham.
 
Likevel er det ingen hemmelighet at Bergs lederstil har fått det til å koke over, spesielt hos enkelte eksspillere. I det siste har det kommet de mest rabiate utbrudd fra flere Europa-hjørner.
 
- Det vil alltid være diskusjoner i og rundt en klubb. Engasjement er bra, sier Kippe om stormkastene.
 
- Folk opplever Henning forskjellig. Selv har jeg et bra forhold til ham, og vi prater mye sammen. Jeg har hatt en god utvikling under ham.

Press At investor Per Berg har satt press på Lillestrøm-styret, er hevet over tvil. Han skal ikke ha sagt med rene ord at det er Henning Berg som er det største problemet.
 
Men han er villig til å investere det som skal til for å få Lillestrøm-skuta på rett kjøl og utfordre norgestoppen.
 
Kravet: Tydelige styresignaler tilbake.
 
Da er spørsmålet om styret i realiteten har noe valg med tanke på Henning Bergs videre skjebne.

Annen tropp Om nedturen sier Kippe:
 
- Vi har en helt annen tropp i dag enn før ferien. Gode spillere er solgt. I tillegg har vi vært rammet av skader. Men Henning har vært flink til å få fram nye unge spillere.
 
Siste ord er neppe sagt.
 
For eksempel har nok det bankende Lillestrøm-hjertet Ivar Hoff flere tirader på lur. Bør en flottenfeier i hvit dress bli den nye sjefen på Åråsen?

Historien vil alltid leve sitt eget liv.
 
Men i kveld — mot Viking — kan Henning Berg svare kritikerne.