DOBBELTMESTERE: Maren Mjelde og Caroline Graham Hansen (til v.) takker publikum for støtten etter hjemmeseieren mot Irland i Stavanger. Etter en sesong der begge ble dobbeltmester med sine klubber i henholdsvis England og Tyskland gleder de seg til ferie. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DOBBELTMESTERE: Maren Mjelde og Caroline Graham Hansen (til v.) takker publikum for støtten etter hjemmeseieren mot Irland i Stavanger. Etter en sesong der begge ble dobbeltmester med sine klubber i henholdsvis England og Tyskland gleder de seg til ferie. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Maren Mjelde og Caroline Graham Hansen

Ser fram mot ferie: Til høsten starter jakten på VM-billett

En lang sesong tok tirsdag slutt for Maren Mjelde og Caroline Graham Hansen. Nå gleder de seg til ferie før det siste krafttaket i kampen for VM-billett.

- Nå skal jeg hjem til ferien og slappe av. Jeg skal bade, kjøre båt og nyte en god ferie som jeg føler er veldig fortjent, sier Hansen til NTB.

Wolfsburg-spilleren er Norges toppscorer i VM-kvalifiseringen. Hun både skaffet og scoret på straffesparket som avgjorde tirsdagens 1-0-seier mot Irland.

Sesongen ga henne seier i både serie og cup med sin tyske klubb, men det ble tap i mesterligafinalen mot Lyon. Der måtte hun tidlig ut med en skade hun pådro seg i cupfinalen noen dager tidligere.

Mjelde vant både serie og FA-cup med Chelsea, mens det ble tap for Wolfsburg i mesterligaens semifinale. Også hun gleder seg veldig til en pause.

- Det er veldig godt å være ferdig med denne uken. Det var sykt viktig å få seks poeng i de to kampene mot Irland. Nå kan jeg slappe av litt og ikke tenke på landslaget før sommeren er over, sier hun til NTB.

- Nå skal jeg slappe av og ta det helt med ro. Det blir ferie med venner og familie.

Gruppefinale

Begge vet at det venter viktige kamper rett etter sommerpausen, både med klubb og landslag. Alt tyder på at det 4. september blir ren gruppefinale mot Nederland om direkte VM-billett.

Taperen av duellen må ut i toeromspill mot tre andre sterke lag om Europas siste plass i neste års sluttspill i Frankrike.

- Sjansene våre er store. Det er jo opp til oss selv. Vi har igjen to kamper. Først må vi slå Slovakia, og så blir det forhåpentligvis gruppefinale, sier Mjelde.

- Nederland er et godt lag, men de er ikke uovervinnelige. Vi vet at det er mulig å slå dem. Da de slo oss i fjor høst scoret de vinnermålet på overtid.

Ikke glem Slovakia

Caroline Graham Hansen minner om at Slovakia må beseires før man kan snakke om gruppefinalen. At seier i den bortekampen ikke kommer av seg selv viste slovakene ved å gjøre det svært vanskelig for Nederland tirsdag kveld.

Først to minutter på overtid scoret Lieke Martens målet som ga Nederland 1-0-seier mot de fortsatt poengløse slovakene.

- Vi bare skal slå Slovakia for å sette oss i posisjon til å spille finale mot Nederland. Det er bare seier som gjelder, sier hun.

Landslagssjef Martin Sjögren ser lyst på høsten.

- Nederland er et godt lag, men vi var ganske nær å slå dem på bortebane. Vi misset straffespark på 0-0, og så scoret de på overtid. Vi vet at vi er veldig nær dem. Vi har god kapasitet i laget vårt, og vi møter dem på vår hjemmebane, sier han.

- Vi er også et bedre lag enn vi var for et halvt år siden, selv om vi ikke viste det i hjemmekampen mot Irland.