SER FRAMOVER: Sara Nordenstam lyktes ikke på 200 meter bryst kvalifisering under verdensmesterskapet i svømming i Shanghai torsdag formiddag. Med tiden 2:28.88, endte Nordenstam som nummer 22 og var 1.00 sekund bak en semifinale. Nå ser han fram mot OL neste år.
Foto: Christian Thomassen / Scanpix
SER FRAMOVER: Sara Nordenstam lyktes ikke på 200 meter bryst kvalifisering under verdensmesterskapet i svømming i Shanghai torsdag formiddag. Med tiden 2:28.88, endte Nordenstam som nummer 22 og var 1.00 sekund bak en semifinale. Nå ser han fram mot OL neste år. Foto: Christian Thomassen / ScanpixVis mer

Ser fram mot OL etter VM-nedtur

Sara Nordenstam starter OL-sesongen i dag.

Minutter etter at Sara Nordenstam (28) var ferdig med svømme-VM, rettet hun tankene mot OL i London.

Tiden 2.28,88 var svakere enn hun hadde håpet og ga bare 21.-plass under kvalifiseringen på 200 meter bryst. Hun var akkurat ett sekund en plass i semifinalen, og hun klarte heller ikke OL-kvalifiseringskravet på 2.26,8.

- Jeg hadde ikke tenkt tanken på at jeg ikke skulle klare den tida. Nå blir det annerledes enn jeg hadde tenkt meg. OL-sesongen starter i dag, fastslo Nordenstam etter at mesterskapet i Shanghai var over for hennes del natt til torsdag norsk tid.

Hun fikk heller ikke tidene hun håpet på under 100 meter bryst og 200 meter butterfly.

- Jeg fikk en dårlig start på mesterskapet, mens avslutningen ble bedre, selv om heller ikke dette var bra. Det var ikke derfor jeg kom til VM. Jeg kom ikke for å se på finalen igjen. Målet var en finaleplass, og i det minste ville jeg klare OL-kravet, sa en skuffet Nordenstam.

Frustrert Rapportene på forhånd meldte om en Nordenstam i god form. Det slo ikke til.

- Jeg har vært i bra form, derfor er dette så frustrerende. Jeg får dra hjem å tenke på hvorfor jeg ikke fikk det ut. Jeg pleier å være best når det gjelder. Det var jeg ikke denne gangen. Men jeg har satt penger i banken, og jeg håper å få dem ut, forklarte Nordenstam billedlig.

Det hun snakker om er OL.

- Jeg gjort mye bra i år også, sa Nordenstam og tenke blant annet på EM i langbane i Budapest sist desember. Da tok hun sølv på 200 meter bryst på en tid som var over fire sekunder bedre enn det hun oppnådde under kvalifiseringen i Shanghai.

Prio Det vil handle mest om 200 meter bryst og OL i tiden som kommer. Ikke minst må hun kvalifisere seg. Hun tror ikke det vil bli noe problem. Hvor og når det skal skje er ennå litt uvisst.

- Det er EM-langbane i Antwerpen i mai kommende år, og det er også et stevne i juni etter det. NM neste år blir uviktig. Vi skal på treningsleirer i januar og februar, og det er også en mulighet til at hun kan forsøke seg på kvalifiseringskravet i mars. Hun måtte jage OL-kravet i 2008 også, og da klarte hun det fint. Jeg er ikke bekymret for at hun ikke skal klare kravet. Senest i fjor hadde hun den 10. beste tiden på distansen. Det er ingen tvil om at hun har kapasiteten, sa landslagstrener Petter Løvberg.

- Jeg tviler ikke på at jeg vil klare kravet, men jeg skal ikke bare være med i et OL. Jeg har bronse i OL fra før og skal være med for å prestere igjen, sa Nordenstam.

(NTB)