Ser fram til å få Ravnaas tilbake til Start

- Hyggelig overraskelse, sier Skisland.

GJENFORENES: Start-direktør Jan Oddvar Skisland (t.v) lnsker Ernst Ravnaas velkommen tilbake til Start. Bildet er fra da Skisland (som ordfører) og Ravnaas tok de første spadetakene til Sør Arena i 2006. Foto : Tomas Rolland / SCANPIX .
GJENFORENES: Start-direktør Jan Oddvar Skisland (t.v) lnsker Ernst Ravnaas velkommen tilbake til Start. Bildet er fra da Skisland (som ordfører) og Ravnaas tok de første spadetakene til Sør Arena i 2006. Foto : Tomas Rolland / SCANPIX .Vis mer

||| SØR ARENA (Dagbladet.no): Like før klokken 15 i dag ble det offentliggjort på en pressekonferanse at Ernst Ravnaas sammen med partnere har overtatt som eier av Start.

-Jeg visste ingenting om dette i forkant. Det var en overraskelse, sier administrerende direktør Jan Oddvar Skisland i Start til Dagbladet.

- Positiv overraskelse?

-Det er hyggelig å få Ernst (Ravnaas) tilbake, svarer han.

For spillere og den sportslige ledelsen kom det minst like overraskende.

- Vi vet ingenting. Det er bare å sette seg ned og høre pressekonferansen på radio, sa sportslig leder Rune Jacobsen like før klokken 15.

Ingen finansløsning
De siste dagene har det kommet frem at Start driver over evne og det er varslet nedskjæringer og eventuelt lønnskutt.

Denne mørke skyen vil ikke forsvinne selv ved et eierskifte.

-Det er lite sannsynlig at det kommer inn eiere som vil tilføre midler, sier Skisland.

-Vi må tilpasse oss de rammene vi har.

- Da blir det altså kutt i lønningene?

- Slik det ser ut nå må det totale spillerbudsjettet ned, men vi vil i utgangspunktet unngå lønnskutt, svarer Skisland, fortsetter han.

- En bedre løsning er å nedbemanne stallen.

Jan Jönsson fikk denne uken beskjed om at han må gå med på lønnskutt. Start-trener Knut Tørum har ikke fått slike signaler.

- Vi har gått noen runder om nedskjæringene, men jeg vet ikke hva som skjer.

Skisland vet litt mer, men sier desto mindre.

- Utgangspunktet er at alle har sin fastsatte lønn, supplerer han.

Bringer medaljehåp
Spørsmålet blir om eierskiftet lønner seg.

- Nå får vi inn en eier som kjenner Start, Sør Arena og norsk toppfotball. Vi har et veldig godt forhold til Ernst og ser frem til å samarbeide med ham, sier Skisland.

Med Ravnaas på laget ble det Start-medaljer i serien i 2005. Da er det kanskje tent et nytt medaljehåp nå.

- Vårt mål er å ta medalje i serien innen 2011, så får vi se om vi klarer det, sier Skisland

For et drøyt halvår siden var Knut Tørum ny i Start, siden den tid har han blitt kjent med klubben, nå får han et nytt bekjentskap.

- Jeg har aldri pratet med ham, vi har bare så vidt hilst på hverandre, kommenterte han etter at det var bekreftet at Ravnås ble ny eier.

Tørum var imidlertid fornøyd med slik det har vært.

- Vi har fått drive med fotball etter beste evne med de økonomiske rammene vi har hatt. Jeg tror jeg har alle i klubben med meg på at tiden med Sparebanken Sør som eier var positiv.

VET LITE: Start-trener Knut Tørum vet enda ikke om han må gjøre som Jan Jönsson i Start - gå ned i lønn. Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX .
VET LITE: Start-trener Knut Tørum vet enda ikke om han må gjøre som Jan Jönsson i Start - gå ned i lønn. Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX . Vis mer