- Ser fram til ferie på Bali

Petter Solberg (27) hadde en utrolig tøff dag på rallyjobben i Auckland i går. Han sto opp klokka 05.15, og tørnet inn 23.25, men tok seg tid til en prat med Dagbladet før han måtte ut av dynene 05.00. - Det er ikke mange som forstår hvor hardt dette er, sier Petter.

Rally New Zealand har så langt vært en triumf for Spydeberg-ekspressen. På gårsdagens fartsetapper over 204 kilometer i Auckland, inntok Petter pallen. I natt kjørte han for sønnen Oliver, som han også gjorde i fjor da han ble født like før tredje dag startet.

- Dette var megabra, jeg kjørte fra alle unntatt Peugeot-kjørerne. De er uslåelige.

Bali og Perth

Nå er det bare to runder igjen av årets rally-VM. 31. oktober forflytter sirkuset seg til Perth på vestkysten av Australia, før Cardiff og Storbritannia tar seg av avslutningen 14. november. Men før den tid skal Petter ta seg fri fra alt oppstyret.

- Jeg reiser først hjem ei uke til Spydeberg etter Rally New Zealand, så bærer det rett til Bali på ferie, sier Petter med solskinn i stemmen.

- Dit reiser jeg med familien min.

Som er samboer Pernilla Walfridsson og sønnen Oliver (1). Begge blir med videre når Petter setter seg på flyet til Perth i Australia i slutten av oktober.

- Jeg gleder meg til å koble av på Bali, og til å skru av mobiltelefonen, sier Petter.

Som en seier

Petter Solberg sammenlikner en pallplassering i rally-VM som en seier, fordi det foreløpig er umulig å gjøre noe med Peugeot-kjørerne.

- De har dyktige førere og motorer som er veldig bra,

- De er komplette, sier Petter.

- Betyr det at Subaru har gitt opp kampen?

- Nei da, vi skal og må gjøre noe med forspranget, men det skjer nok ikke denne sesongen.

Rally New Zealand går i landets største by, Auckland. Start og mål foregår i sentrum av byen, som har i underkant av én million innbyggere.

- Det er utrolig mye folk som er til stede - hele byen står på hue, sier Petter. - Det er i det hele tatt kjempefint her, og det likner i grunnen mye på Norge.

Alt er mulig

Klokka 06.00 (New Zealand-tid) satte Petter Solberg seg i bilen sin igjen sammen med kartleser Phil Mills, etter bare fem timer i senga. Før han var ferdig med siste dag av Rally New Zealand hadde han tilbakelagt 421 kilometer, 90 av dem var fartsetapper. I alt er løpet på 1793 kilometer.

- Med bare to VM-runder igjen, har du gitt opp å gå helt til topps?

- Nei, det har jeg ikke - for alt er mulig i denne sporten, sier Petter Solberg til Dagbladet. - Men før det eventuelt skjer, skal jeg ha ferie på Bali samen med familien min.

GLAD OG FORNØYD: Petter Solberg har fått fart på bilen sin i Rally New Zealand i Auckland. - Det er utrolig mye folk som er til stede - hele byen står på hue, sier Petter til Dagbladet.
I FARTA: - Megabra, sier Petter Solberg om sin egen kjøring.