- Ser ikke bra ut for VM-spill

Patrick Thoresens Flyers vant igjen.

Patrick Thoresens suksess i NHL-sluttspillet skaper utfordringer for landslagstrener Roy Johansen. Philadelphia Flyers-proffen vet ikke om han rekker VM.

Thoresens Flyers tok en ny seier mot Montreal Canadiens i NHL-kvartfinalen mandag. Flyers vant 3-2 og leder 2-1 i kamper i best av sju-serien.

- Det ser ikke bra ut for VM-spill nå. Men det er ikke noe å tenke på. Det er mye større å være med i Stanley Cup-sluttspillet enn i VM, sa Thoresen til NTB.

VM-sluttspillet i Canada starter 3. mai. For at Thoresen skal rekke VM, må Flyers ryke ut mot Canadiens. Hvis lagene møtes i sju kamper, rekker Thoresen så vidt Tyskland-kampen.- Det blir et tap for norsk ishockey, men jeg føler at jeg er med og viser fram Norge på en god måte her i NHL-sluttspillet. Jeg har god tillit til de gutta som er i troppen, og tror de kan få gjort jobben uten meg hvis jeg ikke skulle dukke opp, forklarte Thoresen.

Takket keeperen

En effektiv midtperiode og strålende keeperspill sikret seieren for Thoresen og co. i mandagens kamp mot Canadiens.

- Vi hadde en keeper (Martin Biron) som reddet det meste som kom. Han sto en fantastisk kamp, sa Thoresen.

Flyers scoret tre ganger i annen periode og ledet 3-0. I siste periode fikk Derian Hatcher matchstraff, og Canadiens presset stort.

I SKUDDET: Philadelphia Flyers\' Patrick Thoresen fyrer løs mot Jaroslav Halak i Montreal Canadiens-målet. Foto: BRUCE BENNETT/GETTY IMAGES/AFP/SCANPIX
I SKUDDET: Philadelphia Flyers\' Patrick Thoresen fyrer løs mot Jaroslav Halak i Montreal Canadiens-målet. Foto: BRUCE BENNETT/GETTY IMAGES/AFP/SCANPIX Vis mer

Gjestene scoret to ganger i overtall, men Biron storspilte og reddet Flyers. Målvakten hadde totalt 32 redninger, og 15 av dem kom i siste periode.

- Vi utespillere må ta oss selv litt i nakken. Keeperen skal ikke gjøre fantomredninger hele tiden for å vinne en ishockeykamp. Da kommer vi ikke langt i sluttspillet. Det er utespillerne som skal gjøre store deler av jobben, sa Thoresen.- Men vi er utrolig glade for seieren. Vi vet at vi kan så mye bedre enn det vi har prestert i de to siste kampene, men vi har likevel vunnet. Det er deilig å vite, mente NHL-proffen.

- Kan bedre

Mike Richards, R.J. Umberger og Scottie Upshall scoret Flyers sine mål. Tomas Plekanec og Saku Koivu sørget for gjestenes mål.

Thoresen spilte 12.49 minutter for Flyers. Han hadde ett skudd på mål og endte med +1 i pluss-/minus-statistikken. Men nordmannen var ikke helt fornøyd med egen innsats.

- Jeg spiller mye i dag (mandag), men jeg har store forhåpninger til meg selv og vet hva jeg kan prestere. Jeg er ikke 100 prosent fornøyd med egen innsats, sa Thoresen.

Neste kamp spilles i Philadelphia onsdag.

Norge møter Slovakia (3/5), Finland (5/5) og Tyskland (7/5) i gruppespillet i ishockey-VM.

- Ser ikke bra ut for VM-spill

(NTB)