- Ser ikke bra ut

Ole Gunnar Solskjær kommenterer situasjonen til Harry Maguire. Hvis kapteinen ikke rekker Europa League-finalen, vil det være et stort tilbakeslag. Også tre andre profiler sliter før den siste og desperate titteljakten denne sesongen.

SKADET: Ole Gunnar Solskjær er ikke trygg på at Harry Maguire rekker Europa League-finalen. Foto: NTB
SKADET: Ole Gunnar Solskjær er ikke trygg på at Harry Maguire rekker Europa League-finalen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United sikret sølvet i Premier League tirsdag kveld. Kampen mot Wolverhampton søndag blir et rutinemessig oppdrag. Så er det klart for Europa League-finalen mot Villarreal onsdag om ei uke.

Men midtstopper og kaptein Harry Maguire (28) er høyst usikker. Dette avslører Solskjær etter 1-1-kampen mot Fulham. Uten kapteinen er laget svekket i finalen, der nordmannen er desperat etter å vinne sitt første trofé som United-manager.

- Harry står på videre. Men det ser ikke bra ut, innrømmer Solskjær.

PÅ SIDELINJA: Harry Maguire. Foto: NTB
PÅ SIDELINJA: Harry Maguire. Foto: NTB Vis mer

Maguire pådro seg en ankelskade i 3-1-seieren over Aston Villa 9. mai. Siden er han blitt observert med krykker, åpenbart ikke helt på høyden med den beste utgaven av seg selv.

Før Fulham-kampen tirsdag uttalte Solskjær om Maguire:

- Forhåpentligvis kan vi ha gode nyheter ganske snart. Men jeg vil gi Harry tid. Han har vist hvor viktig han er. Han er lederen vår. Og for øyeblikket er han dypt savnet. Jeg vil gi ham så mye tid som mulig før han sier «ja» eller «nei».

Og:

- Harry vil så mye. Men han vil ikke ta noen risiko heller.

FERGUSON: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær forteller hvordan han enkelte ganger lurte sir Alex Ferguson før kamper. Video: Rødt Kort / Manchester United Vis mer

Nå framstår Solskjær langt mer pessimistisk enn det han var før kampen tirsdag.

Maguire har også et EM-sluttspill med England å tenke på. Men det er ingen tvil om at trofé med United henger høyt. Om det så må en smertestillende pille eller to til før finalen mot Villarreal …

Maguire er ikke den eneste spilleren som kan gå glipp av begivenheten i Gdansk 26. mai. Også Scott McTominay, Fred og Anthony Martial sliter med skader.

TRØBBEL: Scott McTominay måtte gå av banen etter 62 minutter mot Fulham. Foto: NTB
TRØBBEL: Scott McTominay måtte gå av banen etter 62 minutter mot Fulham. Foto: NTB Vis mer

- Dessverre måtte Scott gå av (mot Fulham), sier Solskjær.

- Fred ser ikke bra ut når han går. Vi har fortsatt et lite håp om at Anthony skal rekke kampen, forteller han.

En pokal vil utvilsomt bringe en smule ro til Old Trafford. Det motsatte - at laget drar tomhendt fra Gdansk - vil sette ytterligere press på manageren.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer