Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ser ikke hva vi kunne gjort annerledes

Landslagstrener Trond Nystad ber om tid.

MÅ TENKE LITT: Uten at Trond Nystad vet hvorfor, har de norske distansegutta prestert langt under pari i OL. Forklaringen på det får vi senere.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MÅ TENKE LITT: Uten at Trond Nystad vet hvorfor, har de norske distansegutta prestert langt under pari i OL. Forklaringen på det får vi senere.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Herrelandslagstrener Trond Nystad er skuffet over den magre medaljefangsten til distanselaget hans i OL. Martin Johnsrud Sundbys bronse på åpningsdistansen ble den eneste medaljen guttene hans fikk med seg hjem fra Sotsji.

- Det vi har lært er at vi må være takknemlige for hver medalje vi får, for det er ingen som står og deler dem ut til oss gratis. Utover det hadde jeg håpet på flere medaljer her, ja, sier Nystad etter dagens fjerdeplass på femmila.

For riktignok lyktes sprintlandslaget maksimalt med Ola Vigen Hattestads gull, men det er mager trøst for treneren som har ansvaret for alle de andre.

- Vi har på distanselaget en bronse og en fjerdeplass, og det er for dårlig, slår han fast.

- Ser du noe ved opplegget deres som kunne vært gjort annerledes, nå når du står med fasiten i hånda?

- Nei.

Nystad ber om mer tid før han kan forklare OL-nedturen for guttas del. Tvers gjennom verdenscupen, helt opp til OL-starten, har de norske gutta dominert på alle distanser. I den sammenlagte verdenscuptoppen er det flust av norske gutter som ikke har fått med seg noe fra Russland.

- I to skirenn var vi med å kjempe om medaljer, i de andre var vi statister, og det er jo ikke bra nok. Det er ikke dette vi kom hit for. Vi har hatt en veldig bra sesong, og de tre siste årene har det vært en bra stigning med flere som er med å kjemper i toppen. I OL har vi ikke fått resultatene vi har vært ute etter, av forskjellige grunner, og akkurat nå så er det vanskelig å si hva årsaken kan være for at vi detter gjennom når vi skal prestere, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!