GOD SESONGSTART: Håvard Nordtveit i duell med Bayern Münchens Arjen Robben i åpningsrunden i Bundesliga. Nordtveits Mönchengladbach vant kampen 1-0 på bortebane i München. Foto: Christof Stache, AFP/Scanpix
GOD SESONGSTART: Håvard Nordtveit i duell med Bayern Münchens Arjen Robben i åpningsrunden i Bundesliga. Nordtveits Mönchengladbach vant kampen 1-0 på bortebane i München. Foto: Christof Stache, AFP/ScanpixVis mer

- Ser ikke poenget i å ta ut Nordtveit i a-troppen

Men Drillo skjønner at noen synes det er rart.

ULLEVAAL (Dagbladet): Drillo tok i dag ut troppen til EM-kampene mot Island og Danmark 2. og 6. september. En av spillerne mange hadde håpet å se i troppen, var Håvard Nordtveit, som har startet sesongen sterkt for Borussia Mönchengladbach.

Drillo valgte å utelate 21-åringen, som i stedet er med i Per Joar Hansens U21-tropp som møter Island 6. september.

- Troppen er en ting. Men jeg ser ikke det store poenget i å ta ham ut i en stor A-tropp, hvor han enten ville havnet på benken eller tribunen, når han spiller på U21, sier Drillo om utelatelsen av Nordtveit.

Og selv om Nordtveit har gjort det godt både som forsvarer og midtbanespiller i Tyskland, mener Drillo at han ikke er aktuell for en startplass på det norske a-landslaget.

- Midtbanen gjorde det såpass bra sist, at det ikke er lett å komme inn der. Og på midtstopperplass er vi godt forspent.

- Forstår du at noen synes det er rart at en som spiller fast på laget som leder Bundesliga etter tre runder, ikke får plass i en norsk A-landslagstropp?

- Ja. Det kan jeg godt forstå, sier Drillo til Dagbladet.

Hoseth vurdert Drillo sier at Nordtveits faste plass på klubblaget i Tyskland ikke automatisk medfører landslagsuttak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Han spiller i Bundesligaen, men det er ikke så enkelt. Han har konkurrenter også.

En annen spiller som har blitt lansert som landslagsaktuell, blant annet av sin klubbtrener Ole Gunnar Solskjær, er Molde-veteranen Magne Hoseth.

- Jada, han har vært vurdert. Jeg har sett ham live og på TV. Men han har ikke vært så god i de siste kampene som tidligere i år, sier Drillo til Dagbladet.

Mix ikke aktuell Mikkel «Mix» Diskerud sier han ønsker å spille for USAs landslag framfor Norge. I øyeblikket er han uansett ikke god nok for Drillos tropp, sier landslagssjefen.

- Nei. Han er ikke aktuell. Men han kan bli det.

Drillo sier videre at han ikke kommer til å ha noen dialog med Diskerud om hvilket lag han bør velge. Ikke foreløpig.

- Nei. Det blir aktuelt den dagen han skulle være aktuell for det norske landslaget.

- Hvor nært er han?

- Det er ikke lett å måle sånt i centimeter, vet du.