Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ser ingen grunn til at vi skal la ligaseieren glippe nå

Det sier Chris Smalling til Dagbladet.

HAR IMPONERT: Chris Smalling har imponert i debutsesong for Manchester United. Foto: EPA / Robin Parker / Scanpix
HAR IMPONERT: Chris Smalling har imponert i debutsesong for Manchester United. Foto: EPA / Robin Parker / Scanpix Vis mer

Følg Manchester United - Chelsea i fotballstudio fra kl. 1700.

MANCHESTER (Dagbladet): Onsdag kveld hadde 21-åringen full kontroll på Raúl Gonzales, tidenes toppscorer i Champions League.

Til Dagbladet forteller Chris Smalling at han har vanskelig for å skjønne hva han opplever.

- Det er tidlig i karrieren og nesten ufattelig å bli satt opp mot Raúl og andre verdensstjerner, som jeg tidligere bare har sett på tv. Sånt er med på å bygge opp selvtilliten og forhåpentligvis får jeg flere slike muligheter i framtida, sier Smalling.

Fortsatt uerfaren Unggutten forteller at han er forberedt på at det vil gå litt opp og ned.

- Jeg er ung og fortsatt ganske uerfaren på dette nivået. Men jeg er ikke redd for å gjøre feil, håper bare at de tabbene jeg gjør ikke ødelegger for mye for laget, sier unggutten.

Stopperen regner med at han må vike plassen i ettermiddag. Han tror Ferguson velger rutinen til Nemanja Vidic og Rio Ferdinand i seriefinalen mot Chelsea.

- Jeg har fått spille mye mer enn jeg regnet med da jeg signerte for Manchester United i sommer. Og husk at Nemanja og Rio er to av de beste forsvarerne i verden.

Chris Smalling har trukket på seg United-drakta i 31 obligatoriske kamper siden overgangen fra Fulham, 14 i ligaen, ni i Champions League og åtte i de engelske cupene.

Fergusons tale Til returkampen mot Schalke, byttet Ferguson ut ni spillere, og ga Smalling plass i midtforsvaret sammen med Jonny Evans.

- Manageren hadde jo varslet noen forandringer på laget, så jeg ble vel ikke akkurat overrasket. Det viser Fergusons tro på oss, selv i en så stor og avgjørende kamp som denne.

- Manageren sa bare: «Dere jeg har valgt skal gå ut der for å vinne i kveld!» Og at vi klarte det, viser styrken i spillergruppa, men henger også sammen med at Ferguson gir oss tillit. Da er det godt at vi er i stand til å takke for tilliten, sier Smalling.

Ingen glipp Han mener Chelsea har all ære for sin fantastiske serieinnspurt.

- Men jeg ser ingen grunn til at vi skal la ligaseieren glippe nå. Det er opp til oss selv. Vi må spille vårt eget spill, slik vi gjorde i semifinalene mot Schalke. Da vinner vi, sier Smalling.

TAKK FOR TILLITEN: Chris Smalling takker Alex Ferguson for tilliten. Foto: AP Photo /Jon Super / Scanpix
TAKK FOR TILLITEN: Chris Smalling takker Alex Ferguson for tilliten. Foto: AP Photo /Jon Super / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media