- Ser ingen tegn til at Liverpool skal lykkes

Men Tjærnås er uenig med Alsaker.

(Dagbladet.no): Når over en fjerdedel av sesongen er unnagjort har Liverpool fortsatt ikke tapt i Premier League. 13 poeng på fem bortekamper er gulltakter, og med normal uttelling på hjemmebane ville Liverpool ligget øverst på tabellen.

I stedet ligger de seks poeng bak Arsenal. For på Anfield er det bare blitt én seier på fem forsøk - og den kom attpåtil mot Derby.

Fotballkommentator og Liverpool-supporter Øyvind Alsaker var stor optimist før sesongen. Det er han ikke lenger.

- Det er vel for tidlig å si at Liverpool er hektet av, men tegnene er ikke gode. Jeg tror stadig flere får trøbbel med laguttaket til Benitez og fotballen de spiller. Når du ser Arsenal og Manchester United på sitt beste, blir det tydelig at Liverpool har en vei å gå når det gjelder offensivt mønster og angrepsfotball, sier Alsaker.

Slakter Hyypiä

Daniel Agger har vært ute med skade i sesongstarten, og Liverpool må også klare seg uten Xabi Alonso, Javier Mascherano og Fernando Torres i ukene framover.

- Ingenting tyder på at de plutselig skal bli så gode at de vinner 10 på rad. Seks poeng til Arsenal er isolert sett selvsagt ikke umulig, men jeg ser ingen tegn til at de skal lykkes i en sesong der alle har ventet på at Liverpool skal bli en virkelig seriøs gullutfordrer. Og i tillegg er de i ferd med å dumme seg ut i Champions League, sier Alsaker.

Rafael Benitez er har et rykte på seg for å være blant de beste i klassen på taktikk og kampstrategi. Alsaker begynner å tvile på spanjolen.

SLITER PÅ ANFIELD: Liverpool har tapt åtte poeng hjemme på Anfield på de fem første hjemmekampene. Søndag måtte de se Cesc Fabregas utlikne for serieleder Arsenal 10 minutter før slutt. Foto: EPA
SLITER PÅ ANFIELD: Liverpool har tapt åtte poeng hjemme på Anfield på de fem første hjemmekampene. Søndag måtte de se Cesc Fabregas utlikne for serieleder Arsenal 10 minutter før slutt. Foto: EPA Vis mer

- Jeg vet at han Valencias første gull etter 31 år med rotasjonspolitikken sin, det er vel og bra. Men jeg forstår ikke laguttakene hans, nå sist spilte han med Kuyt og Voronin ute på kantene. Jeg har vanskelig for å skjønne hvor han vil hen.

Og selv om Liverpool bare har sluppet inn seks mål i serien, gremmer Alsaker seg over at Sami Hyypiä må spille midtstopper i Aggers skadefravær.

- Hvorfor har ikke Benitez hentet en klassemidtstopper? Hyypiä er en vandrende nestenulykke, og han gjør Carragher dårligere også. Det er managerens ansvar at det ikke er bedre cover.

- Tror du Benitez lever farlig hvis Liverpool hektes av i ligaen tidlig?

- Med to Champions League-finaler på tre år har du råd til litt. Men med en mislykket sesong får han bare den neste, tror Alsaker.

Tror Liverpool vil henge med

Canal Plus-ekspert Lars Tjærnås er ikke like kritisk til Liverpools sesongstart som Alsaker.

- Liverpool er innenfor skuddistanse til teten. De har fått en bra, men ikke optimal start. Jeg følte før sesongen at tre lag kunne vinne, og det tror jeg ennå. Men av de tre har jeg byttet ut Chelsea med Arsenal, sier Tjærnås.

- Ser ingen tegn til at Liverpool skal lykkes

Han tror de fleste vil peke på manglende dekning på midtstopperplass dersom det ikke blir gull på Liverpool i år heller.

- Arsenal og United har vist et offensivt reportoar som er større enn Liverpools. Men fotballen er sånn at det ikke er angrepsspill aleine som vinner titler. Liverpools største styrke er fortsatt at de er solide bakover, men vinner de ikke ligaen, vil de fleste si at årsaken er for lite bredde på midtstopperplass. De tålte ikke en skade der. Hyypiä begrenser dem på et par områder.

- På hvilken måte?

- Blant annet på hvor høyt de kan presse hjemme. De har ikke fått det trøkket på Anfield som de kunne fått med en raskere midtstopper. Det er poengene de har avgitt der som gjør at de ikke leder ligaen.

- Tror du de henger med helt inn?

- Jeg er ganske sikker på at de gjør det. Men de tåler ikke mange flere skader. Får de en ny skade på en midtstopper fram mot overgangsvinduet, skal de få slite med å ta nok poeng. Mascherano klarer de seg uten, Alonso er litt verre og Torres enda verre. Pennant gir også en annen dimensjon, sier Tjærnås.

<B>SLO OPP SKADEN</B> Xabi Alonso brakk et metatarsal-bein i foten.
<B>KRITISK TIL HYYPIÄ:</B> Øyvind Alsaker mener den lange finnen er en vandrende nesten-ulykke.
<B>SKADET:</B> Fernando Torres er ute av spill de neste tre ukene.