Ser Johnson på video nesten hver dag

Ndure møtte helten i dag.

Jaysuma Saidy Ndure ser opp til sprintkongen Michael Johnson og ser drømmeløpet på 200 meter på video nesten hver dag.

Johnson vant OL-gull og satte verdensrekord på 200 meter med utrolige 19,32 sekunder i OL-finalen i Atlanta i 1996. Ingen har vært i nærheten av den prestasjonen senere.

Jaysuma Saidy Ndure satte norsk rekord på distansen med 19,89 sekunder i Grand Prix-finalen i fjor. Han er en av de unge og lovende sprinterne som har tatt mål av seg til å slå Johnsons drømmerekord.

- Alle som løper 200 meter ser opp til Michael Johnson. Jeg må også innrømme at jeg ser rekordløpet hans på video nesten hver dag. Det gjør jeg for å lære og se hvordan han gjorde det, sier Jaysuma Saidy Ndure.

- Jeg kommer nok til å prøve og slå rekorden, for man vet jo aldri hva som kan skje, sier den norske sprinteren som i løpet av høsten i fjor ble medaljehåp i Beijing-OL.
Stolt
Michael Johnson er Golden League-ambassadør, og i dag var han på Bislett for å promotere Bislett Games 6. juni, men også for å møte Jaysuma Ndure.

- Jeg har flere gode minner fra Bislett. Særlig husker jeg et tøft 400 meterløp mot Butch Reynolds, men jeg husker også den harde 200 meteren mot Frankie Fredericks i 1996, forteller Johnson.

Han sier at han er stolt av alt han oppnådde på friidrettsbanen, og det var ikke lite gjennom en karriere som strekte seg over 11 år på det desiderte topplanet.

- Det er klart jeg er stolt av alt jeg fikk til, men det som kanskje er det største og beste er at jeg klarte å holde meg på topp så lenge, sier Johnson.

Han er fortsatt verdensrekordholder på 200 og 400 meter med 19,32 og 43,19 sekunder.


Medaljesjanse
- Jeg vet litt om Jaysuma Saidy Ndure, og jeg tror at han kan ha medaljesjanse på 200 meteren i Beijing. Han har løpt under 20 sekunder på distansen. Det har han lært mye av, og det er slik at alle som har en personlig rekord på under 20 sekunder vil være med og kjempe om medaljene, sier Johnson.
Ser Johnson på video nesten hver dag

Amerikaneren understreker at det er mange om beinet. Tyson Gay, verdensmesteren på både 100 og 200 meter fra Osaka i fjor, er kanskje den største favoritten, men rett bak ham ligger det et kobbel av sultne løpere, og Ndure er en av dem.

- Den som skal vinne 200-metergullet i Beijing må nok løpe ned mot 19,5-19,6 sekunder, mener Johnson. Dersom han har rett, må norske Jaysuma sette solid personlig rekord for å være med i gullkampen.


Start og styrke
- Jeg kom hjem fra USA sent i går kveld, så jeg har ikke sovet så mye i natt, men alt ser veldig bra ut for mitt vedkommende, og nå ser jeg virkelig fram til Bislett Games 6. juni, sier Jaysuma Ndure.

Han har lagt vekt på start- og styrketrening under oppholdet i USA, men foreløpig vil han ikke spå noe om mulige tider.

- Om jeg klarer å løpe under ti sekunder er det bare tiden som vil vise. Jeg må bare vente og se hvor fort det kan bli, sier Jaysuma.

Han sesongåpner i Doha allerede 9. mai sammen med spydkasteren Andreas Thorkildsen og stavhopperen Cathrine Larsåsen. Deretter står Bislett Games på programmet.

- Jeg kommer til å doble og løpe både 100 og 200 meter på Bislett. Det er bare der og i Beijing jeg kommer til å doble, for det er de to aller viktigste stevnene jeg skal delta i denne sesongen, sier Jaysuma Saidy Ndure til NTB.