Ser lyst på svartebørsforbud

Tidligere i år ble Fotballforbundets forslag om å forby svartebørshandel av billetter bryskt avvist. Nå signaliserer Justisdepartementet at de vil se nærmere på saken.

Norges Fotballforbund (NFF) har i lengre tid jobbet for at svartebørshandel skal forbys ved lov. Men både justisminister Hanne Harlem og arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo har i tidligere brev til Fotballforbundet uttrykt sin skepsis til forslaget.

Nå har NFF foreslått å nedsette en arbeidsgruppe med representanter fra Justisdepartementet, Arbeids- og administrasjonsdepartementet, Forbrukerrådet og Fotballforbundet for å se nærmere på hvordan svartebørshandelen kan kontrolleres.

Og Justisdepartementet er imøtekommende:

Ønsker møte

- Justisdepartementet er ikke avvisende til nærmere samtaler for å se på de problemene som kan oppstå i samband med annenhåndsomsetning av billetter til sport- og kulturarrangement. Vi tilrår at Norges Fotballforbund inviterer til et møte mellom aktuelle deltakere for nærmere avklaring av hva som eventuelt kan oppnås, heter det i svarbrevet fra Justisdepartementets lovavdeling.

Dette lyder som søt musikk for generalsekretær Karen Espelund i NFF.

Forbundet ser det som svært viktig å få bukt med svartebørshandelen og ser på svaret fra departementet som en gledelig oppfølging - etter å ha fått nei i første runde.

Ser åpning

- Vi har aldri sett på lovregulering av svartebørshandel som en tapt sak. Nå er vi veldig optimistiske. Men om det går i retning av et lovforbud, er altfor tidlig å si, sier Espelund til Dagbladet.

For Fotballforbundet er svartebørshandel med billetter i første rekke et problem i forbindelse med store landskamper og cupfinalen.

Publikum reagerer

- Det blir ikke forstått av det alminnelige publikum når Norges Fotballforbund må beklage at det ikke er flere billetter igjen for salg, samtidig som det foregår organisert svartebørshandel av billetter til skyhøye priser.

- Dette er uheldig for NFF, som driver en bevisst prispolitikk i forhold til familier og fotballklubber, sier Espelund.

På grunn av ferieavvikling i Justisdepartementet har det ikke lyktes Dagbladet å få lovavdelingen i tale.