Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ser mot stjernene

Norske Yarrah Boko vant på Vincennes.

SEIERSBLIKK. Norske Yarrah Boko er i ferd med å bli en internasjonal travstjerne etter seieren i hestens første start i Frankrike. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
SEIERSBLIKK. Norske Yarrah Boko er i ferd med å bli en internasjonal travstjerne etter seieren i hestens første start i Frankrike. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

?

Nå nærmer norske Yarrah Boko den internasjonale stjernehimmelen for alvor.

Søndag vant hesten Prix Bar-Le-Duc på sagnomsuste Vincennes i Paris. Det var hestens første start i Frankrike.

Jean-Michelle Bazire er kongen blant kuskene i Frankrike. Han hadde egentlig meldt en hest fra egen stall til dette løpet. Men da han fikk tilbudet om å kjøre Yarrah Boko gjorde han helomvending og strøk denne hesten. Han ville svært gjerne kjøre den norske hesten i den franske debuten.

Det kunne ikke gått bedre. Bazire kjørte et perfekt løp og Yarrah Boko vant til slutt lett på den sterke kilometertiden 1.13,6 over distansen 2850 meter.

Bazire er sitert på tgn.no, at han ikke ble særlig imponert over Yarrah Boko i oppvarmingen. Men at han ble imponert i løpet. Han forteller at han skjønte seieren var sikret i siste sving allerede.
De franske spillerne hadde tydeligvis fått med seg at Bazire var optimist. Den norske hesten var spilt ned til 4,5 i vinnerodds.

Eier Jan Erik Andresen forteller på tgn.no at det nesten ikke er til å tro. At han eier en hest som vinner første gang både hest og eier er på Vincennes.
Seieren var verdt 420.000 kroner.

Det var to norske hester i løpet. Tinita Love spurtet inn til sjette plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!