ENDELIG TILBAKE: For første gang siden 2007 er Petter Vaagan Moen med landslaget på tur. Med 12 scoringer fra sin offensive midtbanerolle har han saktens fortjent det også. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
ENDELIG TILBAKE: For første gang siden 2007 er Petter Vaagan Moen med landslaget på tur. Med 12 scoringer fra sin offensive midtbanerolle har han saktens fortjent det også. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

- Ser på tv hvor god jeg kan bli

Vaagan Moen ser ingen overmennesker i Premier League eller La Liga.

||| NICOSIA (Dagbladet): Erik Huseklepp er Branns største profil, men det er vanskelig å argumentere mot at lagets beste spiller denne sesongen heter Peter Vaagan Moen.

Forrige uke fikk han belønningen da han for første gang siden februar 2007 ble tatt ut i landslagstroppen. 12 mål for Brann denne sesongen - de fleste av dem som offensiv midtbanespiller - gjorde ham til slutt vanskelig å overse.

Men det har vært stille rundt «Mjøsas Beckham» en stund. Før årets sesong lurte flere av supporterne på om 26-åringen hadde stagnert.

Det følte aldri Vaagan Moen selv.

- Egentlig ikke. Jeg føler at jeg hele tiden har utviklet meg som fotballspiller. Men man blir litt glemt, og får ikke de store overskriftene. For min del var det bare å jobbe hardt videre og bestemme meg for at jeg skulle tilbake på landslaget. Jeg har et mål om å bli best, sier han til Dagbladet.

Høy selvtillit Det er etter at han har flyttet inn fra venstre kant til offensiv midtbanespiller, i en 4-2-3-1-formasjon, at Vaagan Moen virkelig har blomstret.

- Den første kampen i den rollen var hjemme mot Lillestrøm (16.mai), den siste seriekampen under Steinar Nilsen. Rune (Skarsfjord) valgte å fortsette på samme måte. Han mente det var viktig for laget at jeg hadde ballen mye, og det er sånt som gir selvtillit, sier han.

Trener Skarsfjord sa det slik til Dagbladet i forrige uke:

- Han har tatt veldig tak selv, helt fra fjoråret, på treningsmetoder, kosthold og sånne ting. Han har virkelig gitt jernet for å få framgangen og fortjener all ros han kan få. Han har både bedret løpskapasitet og fått veldig mye høyere frekvens på beina. Dermed forflytter han seg raskere og mer eksplosivt.

Vil bli best Vaagan Moen sier han har trent mer eksplosiv styrke, alt fra knebøy til forskjellige øvelser i såkalte «slynger».

- Følte du at noe måtte gjøres?

- Jeg vet ikke, jeg har alltid hatt vinnermentalitet og lyst til å bli best. Av og til må du prøve å gjøre noe du ikke har gjort før, og ta en sjanse på det.

- Har tanken på landslaget vært en viktig drivkraft?

- STAGNERTE IKKE: Petter Vaagan Moen er ikke enig i at utviklingen så ut til å ha stoppet opp foran årets sesong. Der har han til gjengjeld levert med bravur. Her feirer han 1-0-målet sitt mot Hønefoss sist helg. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
- STAGNERTE IKKE: Petter Vaagan Moen er ikke enig i at utviklingen så ut til å ha stoppet opp foran årets sesong. Der har han til gjengjeld levert med bravur. Her feirer han 1-0-målet sitt mot Hønefoss sist helg. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

- Selvfølgelig har landslaget vært en del av det. Du ser på TV hver uke hvor god du kan bli. Det er ikke noen grunn til at ikke jeg kan bli det heller. Det er ikke noen overmennesker du ser i Premier League og La Liga. Det er bare å jobbe knallhardt, så får man betalt, sier han.

Passerer Moa? Vaagan Moen kan neppe regne med å få spilletid i morgendagens EM-kvalik mot Kypros, men til mandagens privatkamp mot Kroatia er mulighetene gode. Drillo har gått langt i å antyde at alle i troppen vil få prøve seg i løpet av samlingen.

26-åringen fra Hamar legger ikke skjul på at landslaget er et gunstig utstillingsvindu. Kontrakten med Brann går ut etter denne sesongen, men han liker ikke å snakke for mye om framtida.

- Jeg forholder meg til kontrakten med Brann akkurat nå, det går veldig fint der om dagen. Jeg skal fullføre den, så får vi se, sier han.

Med 12 mål er han bare tre bak mannen som troner øverst på toppscorerlista, Mohammed Abdellaoue. Han kommer som kjent ikke til å score flere mål i Tippeligaen i år, og med fire serierunder igjen å spille har han en liten sjanse til å passere den tidligere Vålerenga-spissen.

Riktignok bør mulighetene være enda større for Steffen Iversen og Baye Djiby Fall - som begge står med 14 nettkjenninger.

- Er det et lite mål for deg å bli toppscorer?

- Det er i så fall underbevisst, det er ikke noe jeg går og tenker over. Jeg synes alltid det er moro å score, men bryr meg ikke veldig om det er jeg eller Huseklepp som gjør det. Jeg tar gjerne to målgivende til ham, sier Vaagan Moen.