Danmark tapte bronsefinalen i EM:

Ser rødt etter kampslutt

Danskene klager på dommerne etter kroatisk sensasjon.

OVERRASKELSE: Kroatia sjokkerte Danmark. Se alt fra håndball-EM på Viaplay her: https://viaplay.no/sport/handball/handball-em" Vis mer
Publisert
  • Kroatia - Danmark 25-19

De danske VM-vertene ble filleristet i bronsefinalen i egen storstue i Herning. Foran tomme tribuner ble Danmark kjempet i senk av heltente kroatiske spillere.

Etter kampen, var danskene fly forbanna. Spesielt dommerne fikk gjennomgå.

KNUST: Målvakt Sandra Toft. Foto: NTB
KNUST: Målvakt Sandra Toft. Foto: NTB Vis mer

Landslagstrener Jesper Jensen var nådeløs mot dommerne fra Montenegro.

- Det er latterlig. Grotesk. Nivået har ikke vært bra i EM, men det her var som å spille på Balkan for 20 år siden, der du vet at du blir snytt, sa landslagstrener Jensen, gjengitt av Ekstra Bladet.

Årets EM var det første mesterskapet med utelukkende kvinnelige dommere.

Frustrert

De danske spillerne reagerer:

- Vii lot dommerne påvirke oss, sier Danmarks Kathrine Heindahl.

Andre forteller:

- Frustrasjonen tok overhånd, sier Anne Mette Hansen.

Stjernemålvakt Sandra Toft oppsummerer:

- De spilte helt vilt lange angrep og fikk lov til det, sier Toft, med fortid i Larvik Håndballklubb.

Det var Jelena Mitrovic og Andjelina Kazanegra fra Montenegro som dømte bronsefinalen. De har foreløpig ikke kommentert den danske slakten.

Danmark var storfavoritter før møtet med Kroatia, men som så mange ganger før i EM, ble favoritten kjempet i senk. 11-11 var stillingen til pause, og fra 18-18 i 2. omgang, var det enveiskjøring i storhallen Boxen i Herning.

Stela Posavec og Katarina Jezic scoret fem mål hver og ble toppscorere for bronsevinnerne. For danskene ble det en tung kveld - og spesielt slutten av 2. omgang ble et mareritt.

NASJONALSANG: De Kroatiske spillerne klinket til da de skulle synge nasjonalsangen før bronsefinalen mot Danmark. Se alt fra håndball-EM på Viaplay her: https://viaplay.no/sport/handball/handball-em" Vis mer

Mye fokus

I oktober kjent at EM i Danmark skulle ha bare kvinnelige dommerpar. TV 2s ekspert Bent Svele var heller ikke begeistret tidligere i EM.

- Det ble som vi fryktet. Det er bingo fra ende til annen fra de fleste dommerparene, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Han understreket at han ikke er imot kvinnelige dommere i mesterskap.

- Men de må være gode nok. Nå er det trist og vondt. Trenerne bør få en pris for å holde seg, Svele.

Norsk triumf

Rett etter bronsefinalen var det Norge-Frankrike i finalen. Det norske laget vant 22-20 etter en jevn 2. omgang. Keeper Silje Solberg stengte målet - og Nora Mørk tok ansvar framover.

Kaptein Stine Bredal Oftedal er full av beundring for Nora Mørk etter kampen.

- Jeg blir veldig rørt. Hun fortsetter å imponere gang på gang. Hun har noe helt spesielt mentalt. Måten hun kommer inn og stoler på seg selv og de rundt seg og bidrar … Hun er «one of a kind», sa Oftedal på den digitale presseseansen etter kampen.

- Jeg blir veldig rørt og er utrolig glad for at jeg får spille med henne igjen, la hun til.

Mørk var tilbake for Norge i et mesterskap for første gang på tre år etter et langt avbrekk med skader. Landslagssjef Thorir Hergeirsson skrøt også av Mørk etter finaleseieren.

- Jeg er imponert over reisen Nora har hatt, viljen og dedikasjonen hun viser. Hun var viktig i en avgjørende periode av kampen, med to mål på rad hvis jeg husker rett (faktisk 19-19 og 21-20). Det er typisk Nora. Hun er en vinnerskalle, sa han til Viasat, gjengitt av NTB.

EM-sluttspillet håndball kvinner i Herning, Danmark søndag:

Finale:

Frankrike – Norge 20-22 (10-14).

Bronsekamp:

Kroatia – Danmark 25-19 (11-11).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer