Ser rødt

RBK-direktør Nils Skutle og trener Per Mathias Høgmo vil ha Espen Johnsens røde kort kjent ugyldig. Nå ber de NFF se på tv-bildene.

KRISTIANSAND (Dagbladet): -  Hårreisende, sier Nils Skutle til Dagbladet. -  Espen Johnsen var ikke borti Todi Jsnsson etter at han sjøl ble feid i bakken. Så slik vi ser det, var dommeravgjørelsen ett hundre prosent feil.

-  Det er Start-spilleren som burde vært utvist for den brutale taklingen han la inn på Espen Johnsen.

Uenige på sidelinja

De lærde var uenige på Kristiansand Stadion i går kveld. Kommentator Nils Johan Semb i Canal+ mente han ikke så den store skandalen i det røde kortet.

For ifølge dem som har studert TV-bildene, var Espen Johnsen borti Start-spiss Jsnsson da han spratt opp etter den harde taklingen ute ved sidelinja.

Og gjengjeldelse straffes som kjent hardt.-  Jeg har sett bildene fem ganger nå og Espen var ikke borti Jsnsson, sier en opprørt Nils Skutle.

-  Jeg håper at NFF ikke lar denne straffen bli stående.

Uenige spillere

Espen Johnsen var naturlig nok opprørt over å bli sendt i garderoben før halvtimen var spilt. Og skuffelsen ble ikke mindre av at han før den dramatiske utvisningen hadde gitt bort to scoringer på to helt meningsløse utvisninger.

Men mannen som falt som om han var blitt skutt i ryggen - tremålsscorer Todi Jsnsson - var klar i sin sak.-  Rosenborg-keeperen har ingen ting å klage på.

Fordi:

-  Taklingen min var helt ren, sier Start-spissen. -  Og Espen Johnsen var sikkert frustrert og sint etter de feilene han hadde gjort. Og så reagerte han som han gjorde - han sparket etter meg og traff. Det er ingen tvil om at han var borti meg.

Men Jsnsson falt altså mer dramatisk enn godt er. Og fikk gult kort for det. Av fjerdedommer Roy Helge Olsen. Han gjorde kampleder Kjetil Sælen oppmerksom på at Start-spissen prøvde å filme Espen Johnsen i garderoben.

RETT UT: Her er situasjonen alle tv-ekspertene diskuterte i går kveld. Rosenborgs Espen Johnsen fikk rødt kort etter at Starts Todi Jsnsson deiset i bakken. Men var han i det hele tatt i nærheten av Start-spissen?