Ser seg sjøl i Wayne Rooney

Spissen over alle spisser, Thierry Henry (26), lovpriser 18 år gamle Wayne Rooney. Og kjenner seg igjen i guttens vilje og drømmer.

LISBOA (Dagbladet): -  Du ser det i øynene hans - Wayne Rooney eier ikke frykt når han spiller for England, sier Thierry Henry.

Og det er nettopp derfor franskmennene, ifølge Henry, frykter Everton-spissen.

-  Det skulle vært vanskeligere å score på landslaget enn på klubblaget, fortsetter Henry. -  Men for Wayne Rooney er det lettere å score med flagget på brystet enn det er å score mot Leicester. Og så vil noen sikkert si at det skyldes at han har bedre spillere rundt seg.

-  Men tro meg - så enkelt er det ikke.

Fordi:

-  Internasjonal fotball er på et annet nivå, sier Thierry Henry. -  Hvor mange spillere kjenner du som er glitrende for en liten klubb og samtidig klarer å være det på landslaget også? Men Wayne Rooney har det - han er en spesiell spiller.

-  Og i den alderen han er nå, kan han spille uten nerver.

Spiller med hjertet

Det siste er mer enn en påstand fra Thierry Henry. Det er sjølopplevd. Under VM i Frankrike i 1998.

-  Rooney er der jeg var for seks år siden da jeg tok straffespark uten å tenke i kvartfinalen mot Italia, sier Arsenal-stjernen. -  Jeg ble spurt om å gjøre det og svarte «uh-uh» uten å forholde meg til eventuelle konsekvenser. Jeg ville sagt ja i dag også, men forskjellen er at jeg ville tenkt noen tanker før jeg skjøt.

-  Når du er 18 år, så analyserer du ikke slike situasjoner.

Og:

-  Jeg respekterer Wayne Rooney fordi han spiller med hjertet. Han bryr seg ikke om hvor han spiller, eller hvem han spiller mot. Han gjør bare det han kan best - han utfordrer motspillere og prøver å komme forbi dem.

Og enda mer:

-  Han gir også ett hundre prosent i alle taklinger, fortsetter Henry. -  Og noen ganger skriker han også. Og jeg liker det - veldig godt.

-  Fordi det viser følelser.

60 millioner fra Nike

Utstyrsprodusenten Nike liker også Wayne Rooney veldig godt. Så godt at de nå har lagt en 10-års- avtale verd over 60 millioner kroner på bordet. Med en åpning for 25 millioner kroner til i bonuser om alt skulle gå den veien man håper.

Ikke dårlig for en gutt som mangler fire måneder på å bli 19 år, og som ble helproff for bare 17 måneder siden.

FRYKTER ROONEY: Ifølge Thierry Henry, frykter franskmennene Wayne Rooney.
HEIT:</B> Wayne Rooney får franske komplimenter.