- Ser TV sammen

Michael Schumacher-venn med nye drypp.

ALVORLIG SKADET: Michael Schumacher. Foto: NTB
ALVORLIG SKADET: Michael Schumacher. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mye har vært skrevet om Michael Schumacher (51) etter han skadet seg alvorlig i alpinbakken i 2013. Stedet var Méribel i de franske Alper.

Få kjenner til den egentlige tilstanden til Formel 1-legenden. Men nå kommer vennen Jean Todt (74) med nye drypp.

- Kampen hans fortsetter, sammen med familien og legene. Jeg møter Michael med jevne mellomrom. Og vi ser TV sammen, forteller Todt til den nederlandske avisa De Telegraaf.

FIA-PRESIDENT: Jean Todt. Foto: NTB
FIA-PRESIDENT: Jean Todt. Foto: NTB Vis mer

- Om han følger med på suksessen til sønnen Mick? Det vil jeg ikke snakke om. Jeg vil ikke gå i detaljer, fordi det er privat, sier Todt.

74-åringen er president i FIA (Fédération Internationale de l'Automobile). Han er én av få som har møtt Schumacher de siste åra. Siden ulykken 29. desember 2013 har det ikke dukket opp et eneste nytt bilde av Schumacher. Han pådro seg en alvorlig hjerneskade, etter at han på skiene dundret inn i en stein og slo hodet.

Sammen med den tyske legenden i Méribel var sønnen Mick. Han har gått i pappas fotspor og topper Formel 2.

- Mick er en ung og talentfull fører. Det er for tidlig å si om han har det samme talentet som faren, Max Verstappen eller Lewis Hamilton. Vi vet ikke ennå, sier Todt til De Telegraaf.

FIA-toppen har latt seg intervjue av Erik van Haren, som er den nederlandske avisas Formel 1-journalist. Han reklamerte selv for intervjuet på sin egen Twitter-konto lørdag.

Todt sitter i styret til «Keep Fighting». Organisasjonen er inspirert av Schumacher, og i styret sitter også kona Corinna, sønnen Mick og Formel 1-direktør Ross Brawn.

- Hun gjør en utrolig jobb, sier Todt om Schumachers kone.

- Sammen med FN og FIA har vi hjulpet til med hjelmer for unge motorsyklister i utviklingsland. Vi har alltid Michael i tankene ved initiativ som dette.

SJELDENT INTERVJU: I 2018 publiserte familien det som skal være et av de siste intervjuene Michael Schumacher gjorde før ulykken. Video: NTB og michael-schumacher.de Vis mer
KOMA: Video viser Michael Schumacher på ski i Madonna di Campigilo i Italia i 2006. Video: NTB Scanpix Vis mer

Schumacher hadde rekorden for antall seire i Formel 1. Tallet var 91, men nylig ble han forbigått av den britiske føreren Lewis Hamilton. Han ble verdensmester sju ganger.

Schumacher skal befinne seg i familiens hjem i Gland i Sveits. Han gjennomgikk to hjerneoperasjoner og lå i kunstig koma i 189 dager etter ulykken.

For et drøyt år siden skrev avisa Le Parisien at Schumacher gikk gjennom en stamcellebehandling i Paris.

- Det eneste vi vet er at han har fått blodoverføring, og at det er blitt tilført stamceller til blodet hans. Det skal ha en positiv effekt på hele kroppen, også hjernen, sa journalist Jean-Michel Decugis til BFMTV.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer