- Ser ut som en blass og utvasket grilldress

Ikke alle er like begeistret for Northugs nye antrekk.

KEISERENS NYE KLÆR: Northug presenterte i dag sitt nye antrekk som vil bli brukt når han går løp som ikke er i forbindelse med landslaget. Foto: Anders Martinsen / Coop
KEISERENS NYE KLÆR: Northug presenterte i dag sitt nye antrekk som vil bli brukt når han går løp som ikke er i forbindelse med landslaget. Foto: Anders Martinsen / CoopVis mer

(Dagbladet): I dag ble Petter Northug Jrs nye skidress presentert. Dette er drakten han vil bruke når han konkurrerer utenfor landslaget. Selv har hovedpersonen følgende melding om det nye antrekket.

- Jeg føler meg hjemme i Coops farger, og denne dressen er verken for konservativ og eller for bråkete. Den er akkurat passe rocka for Coop og meg, sier han.

- Blass grilldress Det er det derimot ikke alle som er like enige i. Dagbladets moteansvarlig, Hege Varsi, synes ikke skikongen har vært helt heldig i sitt valg.

- Jeg er ikke akkurat enig i at denne er rocka, som Northug sier. Det er bra gjort å få en splitter ny kondomdress (grilldress) til å se blass og utvasket ut allerede før bruk.

Fargene i den nye Coop-drakten er heller ikke noe vi her hjemme forbinder med norske farger. Strengt tatt gir den sterkere assosiasjoner til en av Norges argeste langrennsrivaler gjennom historien.

- Og hallo, har han gått fra det norske til det finske landslaget, eller...? Ingen fan, sier Varsi.

«The Thug» Northug har også fått sitt eget merke på den nye kolleksjonen. Et merke han søkte om enerett til fra Patentstyret tidligere i høst, sammen med ti andre søknader.

I de elleve søknadene inngår også logoer, Northugs autograf, og retten til å bruke kallenavn som «The Thug», og «Thugen».

Søknadene i Patentstyret er neppe ferdigbehandlet, da markeds- og kommunikasjonsdirektør Otto Scharf fortalte Dagbladet at slike ting tar tid.

- Når vi mottar en søknad, skal den først gjennom en formalia-sjekk. Denne er i orden på alle søknadene fra Northug og kompani. Deretter vil det gå omlag fire måneder før søknadene er ferdigbehandlet, sa han den gang.

Det vil nok uansett bli en stund til vi får se Northug i den nye habitten. Med tanke på at han kun vil bruke den utenfor landslaget, vil både worldcup, tour de ski og OL være uaktuelle arenaer. NM, sesongåpningen på Beitostølen og eventuelle langløp og andre konkurranser er derimot innenfor reglementet.

LOGOEN: Northug har også fått sitt eget merke på den nye kolleksjonen. Foto: Anders Martinsen / Coop
LOGOEN: Northug har også fått sitt eget merke på den nye kolleksjonen. Foto: Anders Martinsen / Coop Vis mer