SKI-VM 2021

- Ser ut som en kasteball

Selv om han ikke var helt trygg før oppløpet, er landslagstrener Eirik Myhr Nossum mektig imponert over måten Johannes Høsflot Klæbo lekte med Aleksandr Bolsjunov på.

GULL: Johannes Høsflot Klæbo sikret gullet foran Alexandr Bolsjunov i stafetten i ski-VM. Bilder fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo gikk ut 35 sekunder foran Aleksandr Bolsjunov på den siste etappen av dagens stafett.

Få kilometer seinere lå russeren i ryggen på Klæbo. Dermed var det duket for 6-7 kilometer med kamp - mann mot mann.

Det er vanskelig å tro at verdens beste sprinter ikke hadde god kontroll på situasjonen, men slik stafetten hadde vært - med Golberg-bom og at Norge sammen med Finland, Frankrike og Sveits tok inn 50 sekunder på Russland på to kilometer på den andre etappen - var det vanskelig å være helt sikker.

Spesielt med snøfallet som ekstra krydder.

- En lek

Med resultatet i hånd ser det ut som Klæbo hadde stålkontroll, og landslagstrener Eirik Myhr Nossum hyller ankermannen:

- Han sa på forhånd at hvis han fikk gå en gang alene opp den bratteste bakken så skulle han slå hvem som helst på de siste to rundene, sier Nossum til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Johannes slutter ikke å imponere. Han er så ekstremt dyktig på å få maksimalt ut av sin egen kapasitet. Han er i avslutningen mot Bolsjunov, som kanskje er den nest beste i verden, og han ser ut som en kasteball. Han herjer med ham. Det er enormt, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.