TRØBLETE PARTNERSKAP: David Luiz og John Terry har ikke helt funnet summetonen, noe elleve baklengs på fire hjemmekamper er ett eksempel på. Foto: SCANPIX/AFP/Olly Greenwood
TRØBLETE PARTNERSKAP: David Luiz og John Terry har ikke helt funnet summetonen, noe elleve baklengs på fire hjemmekamper er ett eksempel på. Foto: SCANPIX/AFP/Olly GreenwoodVis mer

- Ser ut som han blir styrt av en 10-åring med Playstation

David Luiz slaktes av Gary Neville, men forsvares av Lundekvam.

(Dagbladet): To Chelsea-baklengs mot Liverpool i helga økte antallet til elleve totalt på hjemmebane denne sesongen - det er uvant for et tradisjonelt defensivt trygt lag på Stamford Bridge.

Under André Villas-Boas har det imidlertid vært sprekker å fylle i den bakre fireren, og flere peker nå på brasilianske David Luiz som akilleshælen bak der.

Sky Sports-ekspert Gary Neville var i det spesielt kritiske hjørnet etter Liverpool-kampen søndag, og uttalte blant annet at Luiz' offensive posisjonering gjorde at det «ser ut som han blir styrt av en 10-åring på tribunen med Playstation».

Det er uttalelser Chelsea-manager Villas-Boas har lite til overs for.

- Gary Neville var en fantastisk forsvarsspiller, men det er en dum måte å si sin mening på, sier portugiseren, ifølge ESPN.

- Hvis det er sånn han vil tilnærme seg sporten er det latterlig, mener Villas-Boas.

- Klassestopper
Hårfagre David Luiz har definitivt blitt en spillertype mange elsker, og andre finner vanskelig å stole på, men i TV 2-ekspert Claus Lundekvam har han i hvert fall fortsatt en supporter.

- Klassespiller, sier Southampton-legenden til Dagbladet.

KRITISK: Eks Manchester United-back Gary Neville var ramsalt i kritikken av David Luiz på Sky Sports i helga.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darrin Zammit Lupi
KRITISK: Eks Manchester United-back Gary Neville var ramsalt i kritikken av David Luiz på Sky Sports i helga.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darrin Zammit Lupi Vis mer

- Det er en grunn til at Chelsea hentet ham, han har et usedvanlig stort talent. Han har selvfølgelig fortsatt mye å lære, det er en del som må lukes bort, men potensialet holder høy klasse, sier Lundekvam.

- Hvorfor møter han kritikk nå, tror du?

- Han er en veldig moderne stopper, med ekstremt gode tekniske ferdigheter, overblikk og en god pasningsfot - pluss at han leser spillet godt. Kritikken går nok litt på at den typiske engelske stopperen er ikke sånn som han. Det er derfor de henger ham litt ut der borte. Men ser du på de beste lagene i verden, så ser du at de har stoppere av den typen som Luiz, mener TV 2-profilen.

Terry en svakhet
Bare Blackburn og Bolton har sluppet inn flere mål på hjemmebane enn Chelsea hittil denne sesongen, men kanskje er det heller partnerskapet mellom David Luiz og John Terry som er hovedutfordringen.

Noen mener Luiz' offensive spillestil passer Terry dårlig, og Claus Lundekvam påpeker at den omstridte England-stopperen ikke selv har hatt noen stor sesonginnledning.

- I studio i helga diskuterte vi hvem som er den beste partneren til John Terry, men jeg syns jo han gjør veldig mye feil sjøl. Jeg syns ikke han bør ha klippekort på det Chelsea-laget, som han har hatt lenge. Jeg har hatt enorm respekt for Terry, for vinnerviljen hans og lederegenskapene, men han er ikke på samme nivå lenger, sier Lundekvam.

- Det er Luiz som er fremtidens mann. Han er en spillertype som kan starte angrep og våger å ta steget opp for å skape overtall, og ser du på de beste europeiske lagene, domineres de av slike stoppere.

- Tror du Villas-Boas tør å fortsette å satse på Luiz fra start, hvis baklengsmålene fortsetter å komme?

TROR: TV 2-ekspert Claus Lundekvam mener Luiz har et enormt talent, som vil gjøre seg mer og mer gjeldende etter hvert.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
TROR: TV 2-ekspert Claus Lundekvam mener Luiz har et enormt talent, som vil gjøre seg mer og mer gjeldende etter hvert. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Jeg tror nok han kommer til å rullere litt det der, men problemet hans er at de ikke en innspilt firer som fungerer sammen. Det er nok en prosess som vil ta litt tid for ham, det å komponere en stabil forsvarsfirer, sier Lundekvam, som mener Luiz må gis tid til å bli den spilleren han ser i framtida.

- Ja, han har mye å lære. Men jeg husker selv jeg fikk mye pepper for min spillestil, for at jeg spilte på høy risiko, for eksempel tidlig i Brann-perioden, men jeg kom gjennom det. Han må bare håndtere kritikken. Premier League er ganske ekstremt og man blir tatt på senga med fart og tempo når man gjør feil, sier den tidligere landslagsstopperen.

Elsker Neville
At David Luiz tar kritikken med humør, er det i hvert fall liten tvil om.

Tidligere i dag skrev han følgende på sin Twitter-konto før avreise til Tyskland:

- God morgen, «geezers», til Tyskland nå! Gary Neville jeg elsker deg!

Chelsea møter Bayer Leverkusen på bortebane i Champions League i morgen kveld.