Champions League

- Ser ut som om de er skutt

Ajax-bilde vekker oppsikt: Sønderknuste spillere ligger strødd utover Johan Cruijff Arena.

HELT KNUST: Ajax-spillerne var utrøstelige da det gikk opp for dem at det ikke blir noen Champions League-finale. Foto: Viasat
HELT KNUST: Ajax-spillerne var utrøstelige da det gikk opp for dem at det ikke blir noen Champions League-finale. Foto: ViasatVis mer
  • Ajax - Tottenham 2-3

Ajax var så godt som i Champions League-finalen. Men fem minutter på overtid fullførte Lucas Moura hat trick og sendte Tottenham til finalen i går kveld.

3-2-målet utløste kollektiv forferdelse og sjokk på Johan Cruijff Arena i Amsterdam. TV-bildene av Ajax-spillere som ligger strødd utover foran 52.641 tilskuere, går nå verden rundt. I Norge hadde Viasat rettighetene til kampen.

- Ajax-spillerne ser ut som om de er skutt, skriver Bill Neely, korrespondent i NBC News, på Twitter.

Den profilerte journalisten Chris Skudder i Sky Sports melder:

- Alle bilder forteller en historie. Her trengs ingen forklaring. Hvordan kunne Ajax la dette glippe? Utrolig. Veldig bra, Tottenham. Et utrolig comeback etter å ha stått opp fra de døde.

PUR GLEDE: Engelske aviser, her representert ved The Sun, trykker side opp og side ned om Tottenham-triumfen i dag.
PUR GLEDE: Engelske aviser, her representert ved The Sun, trykker side opp og side ned om Tottenham-triumfen i dag. Vis mer

Kommentator Jack Pitt-Brooke i Independent skriver dette i sin analyse:

- Omtrent alle Ajax-spillerne lå flate på bakken. Desperate etter ikke å stå opp. Desperate etter ikke å være på banen. Og kampen var ikke engang over.

Stadion var ei heksegryte av dimensjoner inntil den avgjørende Tottenham-scoringen. Ajax skulle bare cruise kampen i land. Så skulle de innkassere en Champions League-finale mot Liverpool 1. juni.

- Trolig får vi aldri denne sjansen igjen, sier Ajax-spiller Joël Veltman, ifølge De Telegraaf.

- Jeg håper mange av spillerne fortsatt har framtida foran seg. Men dette er frustrerende. Jeg hadde ingen følelse av at Tottenham skulle score.

Ajax-spiller Matthijs de Ligt var sønderknust etter nederlaget:

- Grunnen gynget under meg. Dette var veldig smertefullt. Det som gjenstår er at vi har gjort det veldig bra i Europa. Folk snakker om Ajax igjen, påpeker han, ifølge Algemeen Dagblad.

Nå handler det om å stable spillerne på beina. To kamper gjenstår i den nederlandske serien, mot FC Utrecht søndag og De Graafschap onsdag.

Ajax og PSV Eindhoven har begge 80 poeng og slåss om seriemesterskapet i Æresdivisjonen. For Tottenham- og Liverpool-supporterne handler det nå om å skaffe seg flybilletter til Madrid og hotell, uten å blakke seg helt.

Champions League-finalen spilles på Wanda Metropolitano, hjemmebanen til Atlético Madrid.

Dato: Lørdag 1. juni.