FØDT PÅ NY:  BBC mener John Arne Riise ser ut til å ha blitt født på ny under Fulhams nye manager. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FØDT PÅ NY: BBC mener John Arne Riise ser ut til å ha blitt født på ny under Fulhams nye manager. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Ser ut som om han er født på ny

Riise inn på rundens lag hos BBC.

(Dagbladet): John Arne Riise ser ut til å ha blitt født på ny, ifølge BBC.

Nordmannen er funnet verdig en plass på rundens lag hos BBC, valgt ut av analytiker Garth Crooks.

Høstsesongen har vært en trist sorti for nordmannen under manager Martin Jol, og fikk for tre uker siden beskjed om at han kan forlate Fulham gratis i januar.

Tilbake i elleveren Da Jol ble byttet ut med Rene Meulensteen, var Riise tilbake i start-elleveren med en gang.

Torsdag spilte han hele kampen i 1-2-tapet for Tottenham, og i går hadde han også tillit hele kampen i 2-0-seieren over Aston Villa.

- Det har vært en stund siden John Arne Riise fikk plass på laget mitt, og det kan fortelle litt om Fulhams form de siste månedene, skriver BBC-analytikeren.

- Uansett, under manager Meulensteen, ser den norske forsvareren ut som om han er født på ny - og Fulhams framtid ser helt klart lysere ut, begrunner Crooks.

Crooks legger også til faktaen at John Arne Riise har hatt 89 skudd for Fulham i Premier League, uten at noen av dem har endt med mål.

På Dagbladets Opta-børs fikk John Arne Riise en 8-er for innsatsen mot Aston Villa.

- Forskjell på humøret Manager Lars Gilleberg synes det er gledelig at Riise er valgt ut på rundens lag, og forteller om en svært motivert 33-åring.

- Det er jo veldig gledelig. Han var veldig fornøyd med egen innsats, og ting stemte for han i søndagens kamp, så det er moro, sier Gilleberg til Dagbladet.

Manageren forteller at han er svært imponert over hvordan Riise har holdt ut under Martin Jol, og nå grepet sjansen han har fått under Meulensteen.

- Jeg merker veldig forskjell på humøret hans nå kontra for tre måneder siden. Og jeg synes det er bra gjort: En ting er å sitte på benken, men en annen ting er å havne på tribunen, og likevel holde motivasjonen oppe, sier manageren.

Selv om klubbkarrieren nå ser ut til å få en ny vår, tror ikke manageren at Riise vil bli å se på landslaget igjen.

- Det viktigste for ham er klubbkarrieren, og det er den han vil satse på. Han har vel sagt ganske klart ifra om at han ikke vil være på landslaget. Så det tror jeg ikke, og jeg tror heller ikke han har hørt noe fra forbundet heller, understreker Gilleberg, som også tror at muligheten for å få forlenget Fulham-kontrakten er mulig.

Disse er også på rundens lag hos BBC: Keeper:

John Ruddy (Norwich)

Forsvar:

Kyle Walker (Tottenham)

Fabricio Coloccini (Newcastle)

Mike Williamson (Newcastle)

John Arne Riise (Fulham)

Midtbane:

Yohan Cabaye (Newcastle)

Leroy Fer (Norwich)

Scott Parker (Fulham)

Spisser:

Andre Schurrle (Chelsea)

Cameron Jerome (Crystal Palace)

Luis Suarez (Liverpool)