Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ser ut til å bli Solskjærs første signering

Daniel James skal være på vei til Manchester United.

PÅ VEI TIL UNITED: Swansea-spiller Daniel James. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans/REX/NTB Scanpix
PÅ VEI TIL UNITED: Swansea-spiller Daniel James. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans/REX/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Sky Sports som melder at Manchester United skal være enige om de personlige betingelsene med den hurtige vingen Daniel James (21).

Prislappen skal ligge på 15 millioner pund (rundt 165 millioner kroner), og det gjenstår for klubbene å bli enige om overgangen. Tabloidavisa Daily Mail hevder klubbene er enige om en avtale.

Dermed er det mye som tyder på at James blir Ole Gunnar Solskjærs første store signering som manager i Manchester United.

Det har lenge gått rykter om at Swansea-vingen Daniel James vil slutte seg til Manchester United i sommer.

Har imponert

Daniel James har imponert i Championship denne sesongen, hvor den raske vingen står bokført med fire mål og ni assist på 33 ligakamper for waliserne.

James kom fra Hull i 2014 for 72 000 pund (rundt 800 000 kroner). Han har også blitt linket til Liverpool etter å ha imponert denne sesongen.

Dersom overgangssummen som blir nevnt stemmer, betyr det at Swansea vil få 200 ganger så mye som de ga for sin nye juvel. James er først og fremst kjent for sin store fart og er også en veldig teknisk begavet fotballspiller.

Det er kanskje ikke et navn som vil gi Manchester United-fansen vann i munnen, men 21-åringen passer perfekt inn i Manchester Uniteds målsetning om å hente unge, fremadstormende og sultne spillere.

SOLSKJÆR-TATOVERING: Tor Henrik Stensland yppet seg på Twitter. Nå har han tatt straffen sin. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Strategi

De siste sesongene har fokuset på Old Trafford virket å være store navn - til sjuende og sist har det vært spillerkjøp som ikke har slått skikkelig til i den røde drakta.

Nå håper Solskjær at United kan skape store navn i stedet.

- Ronaldo var ikke et ferdig produkt, Rooney var ikke et ferdig produkt. Mange av spillerne som har kommet hit har virkelig utviklet seg til å bli superstjerner, har Solskjær uttalt.

Avbrutt i siste liten

James skulle egentlig gå til Leeds i januar for rundt 90 millioner kroner, men Swansea trakk seg fra avtalen i siste øyeblikk på Deadline Day. James kom så langt som til den medisinske testen i Leeds.

At avtalen ikke ble spikret angrer nok ikke Swansea på i dag.

James har representert Wales på U17, U19, U20 og U21 og fikk sin landslagsdebut av trener Ryan Giggs november 2018. Han scoret sitt første landslagsmål i sin andre kamp, hvor han også ble matchvinner.

- Han er talentfull. Når du har den store farten, er du en trussel på alle nivå som ving, har Giggs tidligere uttalt om James.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!