SMILET ER TILBAKE: Christina Vukicevic felte mange tårer etter at hun droppet årets VM. Nå ser hun framover, og bruker blant annet gull-løpet fra samme mesterskap som motivasjon. Foto: Sondre Steen Holvik
SMILET ER TILBAKE: Christina Vukicevic felte mange tårer etter at hun droppet årets VM. Nå ser hun framover, og bruker blant annet gull-løpet fra samme mesterskap som motivasjon. Foto: Sondre Steen HolvikVis mer

Ser verdensmesteren på Youtube hver dag

Christina studerer Sally Pearsons superløp.

(Dagbladet): I gårsdagens papirutgave av Dagbladet fortalte Christina Vukicevic (24) om den vonde tida etter at hun måtte droppe årets friidretts-VM på grunn av en skade helt øverst i låret.

- Det var helt grusomt, sa hekkeesset, før hun fortalte hvordan hennes mentale trener, idrettspsykolog Britt Tajett-Foxell, har hjulpet henne til å finne tilbake motivasjonen og gleden ved å løpe 100 meter hekk.

Nå er 24-åringen imidlertid i full gang med oppkjøringen mot EM i Helsinki og OL i London neste sommer. Hun røper samtidig at hun finner noe av motivasjonen i verdensmester Sally Pearson (25).

Ser gull-løpet hver dag I Christinas fravær knuste nemlig den australske jenta absolutt all motstand, og løp inn til elleville 12,28 i VM-finalen. Det er den raskeste tida på flere år og bare sju hundredeler bak Yordanka Donkovs «uslåelige» verdensrekord satt i 1988.

- Jeg ser på det løpet hver dag. Det er bare å skrive navnet hennes på Youtube, og så kommer superløpet opp, sier Akershus-jenta.

Du kan se Pearsons superløp her!

KAN BEDRE ENN PERSEN: Vukicevic vet at hun har inne en bedre tid enn sin personlige rekord, som lyder 12,74. Foto: Sondre Steen Holvik
KAN BEDRE ENN PERSEN: Vukicevic vet at hun har inne en bedre tid enn sin personlige rekord, som lyder 12,74. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer

Christina kan ikke finne en eneste feil ved den australske jentas gull-løp.

- Sally er en maskin. Jeg ser ikke én feil på henne som hekkeløper. Hun starter perfekt, løper perfekt. 12,28 er en helt sinnssyk tid, og for oss i miljøet er det verdensrekorden. Hva som skjedde på 80-tallet teller liksom ikke.

Christina mener hun kan lære av Pearson i alle deler av løpet.

- Hun er vanvittig rask på flatt, altså uten hekker. I tillegg har hun bra rytme og hun er perfekt ut av blokka. Det aller råeste er uansett teknikken. Alt hun gjør bidrar til at det går mest mulig rett fram, sier hun.

Nekter medaljesnakk Vukicevic er nå inne i en fase med grunntrening etter å ha hatt noen ukers ferie. Hun drømmer om store ting foran neste sesong, men understreker at det viktigste tross alt er å løpe raskere enn tidligere.

- Det er kjedelig å vite at jeg er blitt mye bedre de siste par årene, men at persen min fortsatt er fra 2009. Jeg vet at jeg kan løpe en del raskere enn 12,74, men før jeg faktisk gjør det, blir det litt dumt å snakke om OL-medalje, sier hun.

Christina bruker tida fra innendørs-EM i våres som eksempel på at hun kan løpe raskere.

- Da løp jeg på 7,83 på 60-meteren, og gjør du om det til en tilsvarende tid på 100-meteren, så går det ganske mye raskere enn 12,74, sier hun.

• Christina skal nå trene i Oslo ut oktober, før hun drar på en to-ukers treningssamling i Portugal i november. I desember drar hun til Sør-Afrika eller til Florida på en ny treningssamling.