Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serbia blir tildelt seieren i skandalekampen. Så blir de trukket tre poeng

UEFA har straffen klar.

Serbia's Stefan Mitrovic grabs a flag with Albanian national symbols flown by a remotely operated drone during the Euro 2016 group I football match between Serbia and Albania in Belgrade on October 14, 2014. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Serbia's Stefan Mitrovic grabs a flag with Albanian national symbols flown by a remotely operated drone during the Euro 2016 group I football match between Serbia and Albania in Belgrade on October 14, 2014. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC Vis mer

(Dagbladet): Etter at EM-kvalifiseringskampen mellom Serbia og Albania kulminerte i tumulter og masseslagsmål med både spillere, støtteapparat, tilskuere og politi, har UEFA i dag kommet med sin straff.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det slik at Serbia blir tildelt seieren med 3-0, men de blir samtidig trukket tre poeng.

Dermed blir begge lagene stående med null poengkolonnen, mens Serbia om ikke annet kan ta med seg målforskjellen videre i kvalifiseringen.

I tillegg er begge lagene dømt til å betale en bot på 100 000 euro (832 000 kroner), samt at Serbia må spille sine to neste hjemmekamper i kvalifiseringen for tomme tribuner.

Foranledningen for bråket var at en drone med et stor-albansk flagg fløy inn over arenaen i Beograd.

Da det ble forsøkt tatt ned av de serbiske spillerne, strømmet også de albanske spillerne til. Det hele utviklet seg til å bli bråk og håndgemeng mellom flere av spillerne. Det utviklet seg også på sidelinjen og på tribunen.

Bluss ble tent opp på tribunen, og flere objekter ble kastet mot banen. De albanske spillerne valgte etterhvert å løpe i sikkerhet i garderoben, etter at dommer Martin Atkinson hadde stanset kampen.

UEFAs dom blir ikke tatt godt imot av alle. Ifølge The Guardian har det albanske forbundet, gjennom advokat Chimi Shakohoxha, sagt at de vil anke avgjørelsen og kommet med følgende uttalelse.

- Det her er en parodi. Vi er dedikerte i vårt arbeid med å få vekk rasismen innen fotballen, og denne dommen virker å gå mot dette målet. Dette handler ikke om poengene, det handler om å bekjempe rasisme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media