Serbia gir beskjed

- Norge er et lag som sakte, men sikkert øker statusen sin i europeisk fotball. De fortjener respekt, og nærmer seg et sluttspill.

SERBIA-KLAR: Martin Ødegaard. Foto: NTB
SERBIA-KLAR: Martin Ødegaard. Foto: NTB Vis mer
Publisert

BEOGRAD (Dagbladet): Elleve dager. Fire landskamper. Og det er slutten på en sesong med slitne fotballbein for kaptein Martin Ødegaard og co. Ikke rart Ståle Solbakken er i villrede.

- Vi kan vinne alle kamper. Og vi kan tape alle kamper. Det er veldig tett, sier landslagstreneren før møtet mot Serbia klokka 20.45.

Kampen er starten på Nations League, der også Sverige og Slovenia er i gruppa. Aldri tidligere er det spilt så mange landskamper over så kort tid, hvis vi ser bort fra VM- og EM-sluttspill.

Så hvor står nordmennene?

SE TV: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard var i det lekne hjørnet på treninga før Serbia - Norge i Beograd Vis mer

Forståsegpåere i Serbia gir klar beskjed:

- Norge er et lag som sakte, men sikkert øker statusen sin i europeisk fotball. De fortjener respekt, og nærmer seg et sluttspill, skriver storavisa Blic i dag.

- Norge er vanskelig å møte. De har flere spillere i verdensklassen, lyder beskjeden fra landslagstrener Dragan Stojković.

SE TV: En halv time før Ståle Solbakken og Sander Berge snakket på en pressekonferanse i Beograd, ble lokalet gjennomsøkt av en bombehund. Vis mer

Den komprimerte utgaven av Nations League skyldes Qatar-VM i november og desember, og noen corona-etterdønninger. Resten av landslagssesongen består av fire kamper nå og to i september. I tillegg planlegges det for et par privatlandskamper i forkant av VM.

De to første motstanderne - Serbia og Sverige (søndag) - er favoritter i Nations League-gruppa.

- Vi spiller mot to lag på bortebane som har en del bedre resultater enn Norge over lang tid. Men det er ikke sånn at vi ikke kan slå dem i enkeltkamper, sier Solbakken.

GLEDER SEG: Ståle Solbakken tok innover seg atmosfæren på Stadion Rajko Mitic i går. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
GLEDER SEG: Ståle Solbakken tok innover seg atmosfæren på Stadion Rajko Mitic i går. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Serbias trener er ydmyk:

- Hvis noen tror vi er favoritter, så takk for det. Det er tegn på at de setter pris på oss.

Men:

- Ingen er større favoritter enn de tre andre lagene. Vi må vise kvalitet i alle kamper.

Det har vært temperaturer opp mot 30 grader i Beograd på kampdagen. Men serberne har respekt for Norge, selv om de er blant de 32 VM-nasjonene i Qatar.

- Erling Braut Haaland er en fantastisk spiller, sier trener Stojković.

- Overgangen til Manchester City forteller alt. Forsvaret vårt må være på nivå med ham. Han er veldig farlig, spesielt innenfor 16-meteren

TABLOIDAVISA BLIC: - Hvem er Haaland? spurte Serbias trener, Dragan Stojković, med et glimt i øyet på gårsdagens pressekonferanse. Og svarte selv: - En fantastisk angriper.
TABLOIDAVISA BLIC: - Hvem er Haaland? spurte Serbias trener, Dragan Stojković, med et glimt i øyet på gårsdagens pressekonferanse. Og svarte selv: - En fantastisk angriper. Vis mer

På et Haaland-spørsmål på pressekonferansen i går svarte Stojković:

- Haaland? Hvem er Haaland?

Han fleipet, naturligvis. Men denne uttalelsen pryder også overskriften i Blic i dag.

Det var Serbia som frarøvet Norge muligheten til å komme til det utsatte EM-sluttspillet i 2021. Laget vant 2-1 i playoff på Ullevaal i oktober 2020.

Dette var starten på Lars Lagerbäcks avgang. Et par måneder seinere var Solbakken på plass. 54-åringen mislyktes i VM-kvaliken i fjor, men nå er det blanke ark.

- Det blir trykk fra tribunen, sier Genk-spiller Kristian Thorstvedt om det som venter på Røde Stjernes hjemmebane.

- Hvordan ser du på fire kamper på elleve dager?

- Det blir tøft. Men Ståle har tatt med en stor tropp. Vi har mange spillere i alle posisjoner.

KAMPARENA: Stadion Rajko Mitic tar 53 000 tilskuere. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
KAMPARENA: Stadion Rajko Mitic tar 53 000 tilskuere. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Viking-spiller Veton Berisha ser ikke bort fra at det kan bli «dirty».

- Det er to lag som vil vinne. Da kan det fort skje. Men det er en del av gamet, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer