Serbia kapret Davis Cup-tittelen

- Mitt livs øyeblikk, sier tennishelt Viktor Troicki.

PÅ GULLSTOL: Viktor Troicki havnet på gullstol etter å ha vunnet den avgjørende Davis Cup-kampen mot Michael Llodra.Foto: SCANPIX/AP Photo/ Marko Drobnjakovic
PÅ GULLSTOL: Viktor Troicki havnet på gullstol etter å ha vunnet den avgjørende Davis Cup-kampen mot Michael Llodra.Foto: SCANPIX/AP Photo/ Marko Drobnjakovic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Serbia var overlegne på Davis Cup-finalens siste dag og vant begge singelkampene i tre strake sett. Det ga 3-2-seier over Frankrike.

Det er bare annen gang en useedet nasjon har vunnet tennisturneringen.

Verdenstreer Novak Djokovic utlignet Frankrikes 2-1-ledelse ved å knuse Gaël Monfils i søndagens første singelkamp. Sifrene var 6-2, 6-2, 6-4.

- Det var utrolig. En av de beste kampene jeg har spilt i år. Det var mye press og forventninger, men også energi. Jeg er veldig fornøyd med måten jeg spilte på, sa Djokovic.

Overlegen Troicki Senere søndag var det opp til Viktor Troicki å sikre seieren for den umeritterte Davis Cup-finalisten. I utgangspunktet skulle den avgjørende kampen gått mellom Janko Tipsarevic og franske Gilles Simon, men begge nasjoner valgte å bytte ut sine spillere.

Dermed fikk Troicki møte Michaël Llodra på Serbias «lykkestadion», hvor de aldri har tapt en Davis Cup-kamp. Troicki var revansjesugen etter at han og Nenad Zimonjic tapte doublekampen mot Llodra og Arnaud Clément.

Og serberen hadde ingen problemer med å ta hjem det første settet 6-2. I det andre kom han under 0-2 i starten, men hentet seg inn og vant også det settet 6-2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer