Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serbia kapret Davis Cup-tittelen

- Mitt livs øyeblikk, sier tennishelt Viktor Troicki.

PÅ GULLSTOL: Viktor Troicki havnet på gullstol etter å ha vunnet den avgjørende Davis Cup-kampen mot Michael Llodra.Foto: SCANPIX/AP Photo/ Marko Drobnjakovic
PÅ GULLSTOL: Viktor Troicki havnet på gullstol etter å ha vunnet den avgjørende Davis Cup-kampen mot Michael Llodra.Foto: SCANPIX/AP Photo/ Marko Drobnjakovic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serbia var overlegne på Davis Cup-finalens siste dag og vant begge singelkampene i tre strake sett. Det ga 3-2-seier over Frankrike.

Det er bare annen gang en useedet nasjon har vunnet tennisturneringen.

Verdenstreer Novak Djokovic utlignet Frankrikes 2-1-ledelse ved å knuse Gaël Monfils i søndagens første singelkamp. Sifrene var 6-2, 6-2, 6-4.

- Det var utrolig. En av de beste kampene jeg har spilt i år. Det var mye press og forventninger, men også energi. Jeg er veldig fornøyd med måten jeg spilte på, sa Djokovic.

Overlegen Troicki Senere søndag var det opp til Viktor Troicki å sikre seieren for den umeritterte Davis Cup-finalisten. I utgangspunktet skulle den avgjørende kampen gått mellom Janko Tipsarevic og franske Gilles Simon, men begge nasjoner valgte å bytte ut sine spillere.

Dermed fikk Troicki møte Michaël Llodra på Serbias «lykkestadion», hvor de aldri har tapt en Davis Cup-kamp. Troicki var revansjesugen etter at han og Nenad Zimonjic tapte doublekampen mot Llodra og Arnaud Clément.

Og serberen hadde ingen problemer med å ta hjem det første settet 6-2. I det andre kom han under 0-2 i starten, men hentet seg inn og vant også det settet 6-2.

Llodra lagde spenning da han fulgte Troicki til 4-3 i det tredje settet, men serberen viste styrke og dro i land settet med sifrene 6-3.

- Mitt livs øyeblikk Dermed kunne Serbia innkassere sin første Davis Cup-tittel. Den eneste useedede nasjonen som har klart det før, var Kroatia i 2005. Frankrike har på sin side ni titler, men kom til kort mot serberne.

- Det er det største øyeblikket i livet mitt, sa en overlykkelig Troicki, som fikk støtte av lagkamerat Djokovic:

- Det er historisk. Det er vår største suksess som individer, som lag og som nasjon.

Og etter den historiske triumfen gikk «hele» Serbia av hektene. Spillerne barberte hodene, noe de hadde lovet dersom de vant, mens de 17.000 hjemmetilhengerne feiret ved å la «Viktor» og «Serbia» runge over arenaen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!