Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serbia til kvartfinalen etter scoring i siste sekund mot Sør-Korea

Men skulle målet vært godkjent?

VILL JUBEL: Serbias Svetlana Ognjenovic og resten av vertsnasjonens håndballkvinner kunne slipper jubelen løs etter en høydramatisk kamp mot Sør-Korea. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC / NTB Scanpix
VILL JUBEL: Serbias Svetlana Ognjenovic og resten av vertsnasjonens håndballkvinner kunne slipper jubelen løs etter en høydramatisk kamp mot Sør-Korea. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC / NTB Scanpix Vis mer

NOVI SAD/OSLO (Dagbladet): Vertsnasjonen Serbia var favoritter før møtet med Sør-Korea i åttendedelsfinalen i VM, og så ut til å ha kontroll med fire- og femmålsledelse i løpet av andre omgang.

Men asiatene nektet å gi seg.

Sør-Korea tok timeout med 24 sekunder igjen å spille. Da det var igjen tolv sekunder på klokka, utlignet de.

- Typisk Korea! sa Thorir Hergeirsson i mixed zone.

Heksegryte Kampen var imidlertid ikke slutt, for serberne gikk rett i angrep. Klokka tikket ubønnhørlig mot 60 minutter da vertsnasjonen sendte i vei et siste, desperat skudd mot Sør-Koreas mål.

Samtidig som signalet for at kampen var slutt ljomet utover hallen, gikk ballen i mål. Det hele minnet i grunn om da Norge slo nettopp Sør-Korea helt mot slutten under Beijing-OL i 2008. Da var det Gro Hammerseng som fikk ballen i mål, og etter en lang diskusjon ble målet godkjent. 

Kanskje burde sør-koreanerne protestert også i dag?

TV-bildene viser at nemlig det kan være grunn til å tro at tida var ute før kula passerte streken. I så tilfelle skulle det vært spilt ekstraomganger, men dommerne valgte altså å godkjenne målet. Dermed venter Norge i hovedstaden Beograd onsdag. Da er det kvartfinale i heksegryta.

Gleder seg Kampen om å møte Norge i kvartfinalen ble avgjort mens de norske spillerne sto i intervjusonen i Novi Sad, ni mil lengre nord i Serbia.

- Jeg gleder meg til å se den kampen. Det var nok god stemning der, ja, sier Nora Mørk da Dagbladet forteller om utviklingen de siste sekundene av åttedelsfinalen i hovedstaden Beograd.

I morgen formiddag flytter den norske troppen sørover til hovedstaden, der kvartfinalen skal spilles onsdag kveld.

- Det blir sykt gøy å få dratt ned til Beograd og gitt Serbia en skikkelig kamp om den semifinalen. Vi viser i dag at vi er et godt lag, og jeg tror Serbia vet det. Vi skal gi dem skikkelig kamp, sier Mørk.

Og at man risikerer tribuner fulle av serbiske supportere er bare en ekstra tenning for de norske jentene.

- Ja, absolutt. Det må jo være målet at det blir stille i hallen der, og man hører de norske bjellene. Jeg tror kanskje vi har en fordel av det og. Det er ikke sikkert serberne er så vant til det trøkket på tribunen. Vi har Heidi og Katrine i Györ og oss andre i Larvik som er vant til å spille tøffe bortekamper i Champions League. Jeg tror vi har en ekstra rutine på det, mener Mørk.