Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serbias trener forbannet på dommeren: «Skulle sendt ham til Haag som de gjør med oss serbere»

Serbias landslagstrener kom med svært oppsiktsvekkende kommentarer etter tapet mot Sveits.

LANGER UT: Serbias trener var svært misfornøyd med dommeren og VAR etter tapet for Sveits fredag. Foto: AFP PHOTO / OZAN KOSE/NTB scanpix
LANGER UT: Serbias trener var svært misfornøyd med dommeren og VAR etter tapet for Sveits fredag. Foto: AFP PHOTO / OZAN KOSE/NTB scanpix Vis mer

Kampen mellom Sveits og Serbia i Kaliningrad hadde klare politiske undertoner ettersom flere av spillerne på Sveits har kosovoalbansk bakgrunn.

Balkansk politikk ble sentrum for mye av diskusjonen etter kampen etter at både Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri feiret ved å lage den albanske ørnen med hendene.

Begge har røtter i Kosovo, en tidligere serbisk provins som erklærte selvstendighet i 2008, noe som ikke ble tatt godt imot i Serbia.

Feiringen har naturlig nok skapte sterke reaksjoner blant serbiske fans og spillere, men Serbias trener Mladen Krstajic valgte å ikke kritisere spillerne særlig etter kampen.

- Ville sendt ham direkte til Haag

I stedet har Krstajic kommet med oppsiktsvekkende kommentarer om dommeren til serbisk media etter at laget tapte på overtid mot Sveits fredag.

Serbia hadde nemlig allerede vært videre fra gruppespillet med seier og på stillingen 1-1 etter 66 minutter var Serbia i harnisk etter at dommer Felix Brych ikke dømte straffe, til tross for at Aleksandar Mitrovic ble revet over ende i duell med Stephan Lichtsteiner og Fabian Schär.

- Vi ble ranet. Jeg ville ikke gitt dommeren et gult eller rødt kort for prestasjonen hans, jeg ville sendt ham direkte til Haag. Der kunne de ha ført sak mot ham som de gjorde mot oss, sa Krstajic til serbisk presse, ifølge AFP.

Krstajic viser til den internasjonale domstolen i Haag hvor flere serbiske politiske ledere sitter fengslet for krigsforbrytelser under balkankrigene i det tidligere Jugoslavia på 1990-tallet.

SITUASJONEN: Her er situasjonen hvor Mitrovic blir holdt og revet i av to Sveits-forsvarere. Foto: AFP PHOTO / Patrick HERTZOG /NTB Scanpix
SITUASJONEN: Her er situasjonen hvor Mitrovic blir holdt og revet i av to Sveits-forsvarere. Foto: AFP PHOTO / Patrick HERTZOG /NTB Scanpix Vis mer

I tillegg la Krstajic ut flere bilder fra kampen på sin Instagram-konto med følgende kommentar lagt ved.

- Dessverre virker det som at bare serbere er dømt til en selektiv rettferdighet, en gang i tiden var det i fordømte Haag og i dag i fotballen ved VAR … "

Krstajic mente VAR-assistentene burdet gitt Brych beskjed om at avgjørelsen hans var gal og skulle grepet inn. Det skjedde ikke.

Klagde på Shaqiri

Serbisk presse kaller i tillegg Shaqiris feiring av vinnermålet for en skamfull provokasjon. Selv bedyrte Shaqiri at feiringen bare var følelser og ikke politisk ment, etter at han sammen med Xhaka hadde blitt buet ut gjennom hele kampen av den serbiske fansen.

Det serbiske fotballforbundet skal også ha klaget inn til FIFA at Shaqiri hadde Kosovos flagg på sin ene fotballsko under kampen.

- Vi forlangte at han byttet sko. Det var en provokasjon, vi møtte Sveits, ikke Kosovo, sa lagfunksjonær Jovan Surbatovic til Serbias statlige TV-kanal RTS.

DIREKTE: Tete Lidbom og Marius Lien gjester Dagbladets VM-studio før kveldens kamp mellom Tyskland og Sverige. Programleder: Øyvind Godø / Nicolai Delebekk / Video: Per Ervland Vis mer