Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serbisk avis: «Vi slo planetens herskere»

Håndballyndlingene hylles i hjemlandet.

 HÅNDBALLFEBER:  De serbiske spillerne jubler foran 16 000 etter å ha slått Norge.
.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
HÅNDBALLFEBER: De serbiske spillerne jubler foran 16 000 etter å ha slått Norge. . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Håndball får stadig mer oppmerksomhet i Serbia. Det har mesterskap på kvinnesida de to siste åra vært med på. Og med seier over stormakta Norge, mangler det ikke på superlativene til det serbisk landslaget i hjemlandet.

«Vi slo planetens herskere», skriver den serbiske avisa Blic etter kvartfinaleseieren.

«Euphoria grep håndballen», slår Novosti til med etter triumfen.

Norge, som er regjerende VM- og OL-mester, kom til Serbia som favoritt, og det er liten tvil om at hjemlandet er overrasket over kveldens seier.

- Gratulerer til jentene. Jeg tror dette er starten på en ny tid for serbisk kvinnehåndball, sier Serbia-trener Sasa Boskovic til Novosti.

- Dette laget har vist at alle lag kan vinne, inkludert Polen som vi skal møte i semifinalen, fortsetter Serbia-coachen.

Over 16 000 hadde funnet fram til hallen i hovedstaden for å overvære kvartfinalen mot Norge.

 GLAD MANN:  Serbias trener Sasa Boskovic var en glad mann etter seieren mot Norge.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GLAD MANN: Serbias trener Sasa Boskovic var en glad mann etter seieren mot Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer